Gyergyói kezdeményezéseket támogatnak

Gergely Imre 2019. február 12., 12:53

Harmadik alkalommal hirdeti meg gyergyószéki szervezetek számára a szociális és közhasznú tevékenységek támogatását célzó pályázatát az Een Helpende Hand Alapítvány.

2017-ben húsz, 2018-ban pedig már huszonkilenc szervezet nyert támogatást. Többek között a Vaskertes iskola belső udvara is így szépült meg. Archív • Fotó: Een Helpende Hand Alapítvány

A hollandiai szervezet a Jan Post Egyesülettel partnerségben gyergyószentmiklósi és környéki civil, illetve nonprofit szervezeteknek nyújt segítséget. Pályázhatnak jogi bejegyzéssel rendelkező civil szervezetek, intézmények, egyházközösségek, amelyek fejlesztésekre, újító jellegű projektek megvalósítására, illetve szociálisan hátrányos helyzetű személyek, gyermekek és fiatalok megsegítésére keresnek támogatót.

Szintén idei célkitűzés olyan programok, rendezvények, tanfolyamok támogatása, amelyek a helyi hagyományok fennmaradását, népszerűsítését segítik elő. Idén a mezőgazdasági témakörben is lehet pályázni.

Megpályázható támogatási összeg 3000–6000 lej, leadási határidő március 30.

A pályázatot nyomtatott formában a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban kell benyújtani, elektronikusan, szerkeszthető formátumban pedig a janpost.helpende@gmail.com e-mail címre. A pályázattal kapcsolatban további információk ugyanezen az e-mail címen igényelhetők.

{A}