Felolvasómaraton Radnóti Miklós műveiből

Székelyhon 2019. február 12., 12:39

Radnóti Miklós műveit szólaltatják meg a 11. Nemzetközi felolvasómaratonon február 19-én. Akik csatlakozni szeretnének a mozgalomhoz, február 18-ig megtehetik a főszervező Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján található online űrlap kitöltésével.

Archív Fotó: Barabás Ákos

Szórványból is várják a jelentkezőket a felolvasómaratonra, amelynek tavaly 38 ezer résztvevője volt. Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda és Petőfi Sándor művei után idén, február 19-én Radnóti Miklós (1909–1945) műveit szólaltatják meg.

„Célunk ráirányítani a figyelmet magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő személyiségének műveire és ezáltal az olvasás fontosságára, szépségére, arra, hogy olvasni jó. Szeretnénk, ha a pedagógusok, diákok mellett minél többen csatlakoznának életkortól, foglalkozástól, nemzetiségtől függetlenül” – áll a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtár felhívásában.

{A}

Előző évekhez hasonlóan a helyszín lehet valamely iskola osztálya, díszterme, tornaterme, könyvtár, kávézó, kulturális intézmény, otthon vagy akár egy buszmegálló a lehetőségekhez, körülményekhez mérten, esetleg a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme (utóbbihoz előzetes egyeztetés szükséges telefonon).

A belföldi felolvasók nyomtatott könyvjelzőt kapnak,

ám ha nem tudnak elegendő könyvjelzőt biztosítani minden résztvevő csoport számára, a bejelentkezések idejét veszik figyelembe. Külföldre elektronikus formában juttatják el a könyvjelzőket.

Jelentkezni online lehet, február 18-ig ide kattintva.