Lupu és Kacsó is játszott az udvarhelyi Barátság Kupán

Székelyhon 2019. február 12., 11:19

Hatodik alkalommal rendezték meg múlt hétvégén Székelyudvarhelyen a Barátság Kupa öregfiúk teremlabdarúgó-tornát. A tizennégy együttest felvonultató megmérettetés a Székelyudvarhelyi IPSE csapatának győzelmével ért véget.

Tizennégy csapat részvételével zajlott a torna Fotó: Barabás Ákos

A torna kezdeti szakaszában három csoportban zajlottak a küzdelmek, majd ezek lejártával a legjobb nyolc csapat bejutott a negyeddöntőbe.

Az egyenes kieséses szakaszban a Székelyudvarhelyi IPSE és a címvédő Székelykeresztúri Primo Service csapatai teljesítettek a legjobban, így megküzdhettek a végső győzelemért. A két együttes kiegyenlített döntőt játszott, amely az IPSE 4–3-as sikerével ért véget.

A bajnok IPSE csapata minden mérkőzését megnyerte Fotó: Bálint Attila

A torna színvonalát emelte, hogy a harmadik helyezett West Déva csapatának

tagja volt Robert Lupu, a román felnőtt teremlabdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Kacsó Endre, a román U19-es csapat vezetőedzője.

A harmadik helyezett West Dévánál két jelenlegi vezetőedző is pályára lépett Fotó: Bálint Attila

A torna végén egyéni díjakat is kiosztottak: a gólkirály Molnár Csaba (Primo Service) lett, a legjobb játékosnak Miklós Sándor (IPSE) bizonyult, míg a legjobb kapusnak Florin Lascut (West Déva) választották.

Fotó: Barabás Ákos

Bálint Attila szervező tájékoztatása szerint a torna a sportszerűség jegyében zajlott, és a csapatok visszajelzéséből kiderült, hogy a jövőben is szükség van az öregfiúk számára szervezett megmérettetésre.

Teremlabdarúgó Barátság Kupa, eredmények

A csoport:
Jager–Azok a fiúk 0–6, Korond–Hodos 3–2, Jager–Sörbarátok 1–5, Azok a fiúk–Hodos 2–1, Sörbarátok–Azok a fiúk 2–0, Korond–Jager 3–2, Hodos–Jager 0–6, Sörbarátok Korond 2–0, Azok a fiúk–Korond 0–2, Hodos–Sörbarátok 0–6.
B csoport: Atletico–Adrianus 1–0, Ákosfalva–Primo Service 1–10, Atletico–Bogárfalva 2–1, Adrianus–Primo Service 1–4, Bogárfalva–Adrianus 0–6, Ákosfalva–Atletico 4–2, Primo Service–Atletico 3–0, Bogárfalva–Ákosfalva 2–6, Adrianus–Ákosfalva 1–0, Primo Service–Bogárfalva 12–1.
C csoport: IPSE–Malomfalva 5–0, West Déva–Roseal 5–1, IPSE–West Déva 6–1, Malomfalva–Roseal 1–3, IPSE–Roseal 7–2, Malomfalva–West Déva 0–7.
Negyeddöntők: Sörbarátok–Adrianus 1–0, Primo Service–Azok a fiúk 6–4, IPSE–Ákosfalva 8–0, Korond–West Déva 1–3.
Elődöntők: Sörbarátok–IPSE 0–4, Primo Service–West Déva 11–4.
Kisdöntő: Sörbarátok–West Déva 4–5.
Döntő: IPSE–Primo Service 4–3.
{A}