Hosszabbításban győzte le a Vasast a GYHK

Gergely Imre 2019. február 11., 21:32

Három pont volt a cél, de csak kettőt tudott megszerezni a Gyergyói Hoki Klub hétfőn este. Az Erste Liga középszakaszában a Schiller-Vasas volt az ellenfél, és hatvan perc után 2–2 volt az eredmény. Aztán Vorobjev a hosszabbítás legelején eldöntötte a meccset.

Megbosszulták magukat a kihagyott gyergyói helyzetek, aztán mégis meglett a győzelem

Elsősorban a szerencsével állt hadilábon a gyergyói csapat. Az első harmadban Vorobjev nagyon gyorsan megszerezte a vezetést, de a továbbiakban sorozatban maradtak ki az ordító gólhelyzetek, Ruczujnak pedig alig akadt védeni valója. Ha 5–0 az állás az első szünetben, az is reális eredmény lett volna.

A második harmad már jóval kiegyenlítettebb volt, Ladányi Balázs tanítványai kezdtek bátrabban játszani. Elhitték, hogy lehet keresnivalójuk itt, mivel a gyergyóiak továbbra sem voltak eredményesek.

Aztán a 35. percben Daradics egy kontrából 2–0-ra növelte az előnyt, de ekkor sem nyugodhattak meg a piros-fehérek, mivel Bödök egy megpattanó lövéssel faragott a hátrányból. Sőt, a harmadik játékrész elején jött a hidegzuhany, Bödök ismét betalált.

{A}

Nem esett össze a GYHK, ezután is mindent megtett a sikerért, de Koitmaa továbbra is verhetetlen volt, majd pedig a sérülése és a kényszerű kapuscsere után Tóth is megúszta kapott gól nélkül.

Letelt a hatvan perc, jött a hosszabbítás. Ez nem tartott sokat, a 40. másodpercben ugyanis Vorobjev találata lezárta a meccset.

A találkozóval kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a Csomortáni–Csata játékvezető páros mindössze egy páros kiállítást ítélt, azaz egyetlen másodpercig sem játszhatott emberelőnyben egyik csapat sem.

Jégkorong Erste Liga középszakasz, alsóház:
Gyergyói HK–Schiller-Vasas 3–2 (1–0, 1–1, 0–1, 1–0), hosszabbítás után, 
gólszerzők: Pavel Vorobjev (1., 61.) Daradics Csaba (35.), illetve Bödök Bence (36., 43.).
Kiállításpercek: 2–2.
Kapura lövések: 48–37.