A címvédő legyőzésével elődöntős a román csapat a Fed-kupában

Horváth Bálint Ottó 2019. február 11., 13:09

Románia női teniszválogatottja hétvégén bejutott a sportág világbajnokságának számító Fed-kupa elődöntőjébe. Simona Halepék nagyszerű teljesítményét tetézi, hogy éppen a címvédő és a tizenegy elsőségével legeredményesebb válogatottat, Csehországot győzték le.

Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis

A szombaton és vasárnap Ostravában lebonyolított negyeddöntős párharc rendkívül kiélezett volt, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az ötödik összecsapáson, a párosok mérkőzésén dőlt el a továbbjutó kiléte.

Az egyéni mérkőzéseken a korábbi világelső Simona Halep „tette a dolgát”, mindkét meccsét megnyerte Katerina Siniakova és Karolina Pliskova ellen.

Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis

Mihaela Buzărnescu viszont mindkétszer kikapott az említett ellenfelektől, így következhetett a mindent eldöntő páros összecsapás.

Monica Niculescunak és Irina Begunak nem volt könnyű dolguk, hiszen a páros mezőnyben két kiemelkedő játékossal, Barbora Krajcikovával és Katerina Siniakovával kellett megküzdeniük.

Az első játszmát még a házigazda cseh páros nyerte, ezután viszont a román duónak sikerült fordítania, és győzelmével a román csapat összesítésben 3–2-re diadalmaskodott.

Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis

Románia története során másodszor jutott be a Fed-kupa elődöntőjébe, ahol április 20-án és 21-én a Belgiumot búcsúztató Franciaországgal találkozik szintén idegenben. A másik ágon Fehéroroszország és Ausztrália mérkőzik meg a legjobb négy között.