Száznyolcvanegyen pingpongoztak Szárhegyen

Gergely Imre 2019. február 11., 12:33

Soha nem volt korábban akkora létszám gyergyószéki asztaliteniszversenyen, mint ahányan szombaton játszottak Gyergyószárhegyen. Az Amatur küzdelemsorozat részeként megszervezett A kategóriás versenyen 181-en fogtak ütőt a kezükbe.

Sosem játszottak még ilyen sokan gyergyószéki asztalitenisztornán Fotó: Gergely Imre

A színvonalra jellemző, hogy az elit kategóriában több, az országos Amatur sorozat élvonalához tartozó asztaliteniszező is jelen volt,

többek közt a múlt év bronzérmese és a 2017-es ezüstérmes Enciu Alexandru is.

Egyébként még Moldáviából is voltak benevezők, az ország közelebbi tájairól érkezők mellett jöttek még Bukarestből, Konstancáról, Kolozsvárról, Jászvásárról, vagy a Temes megyei Nagyszentmiklósról is.

Fotó: Gergely Imre

Ez a nagy érdeklődés még a szervező Héja Zoltánt is meglepte, és nyilván a korábbi rendezvények színvonala, a pozitív visszajelzések késztették a sportág kedvelőit, hogy eljöjjenek ide.

Most sem lehetett panasz a szervezésre és a gyergyószéki vendégszeretetre sem,

minden résztvevő jóllakhatott az ajándék szárhegyi töltöttkáposztából.

Fotó: Gergely Imre

A verseny a szokásoknak megfelelően két kategóriában zajlott. A kezdő-haladó csoportban 109 benevező volt, közülük a székelykocsárdi Bumbu Pavel a kézdivásárhelyi Canea Kocsis Andrást legyőzve nyert a döntőben. A 3–4. helyen Victor Visan (Slobozia) és Florin Ene (Ploiești) következtek.

Az egész nap zajló mérkőzéseken az elit kategóriában 72 asztaliteniszező mérte össze a tudását. A torna győztese a marosvásárhelyi Simon Csaba lett. További sorrend: 2. Gabriel Gogu (Kolozsvár), 3–4. Alexandru Enciu (Slobozia) és Dan Mocean (Kolozsvár).