Hosszabbításban búcsúzott a kupától Kereszthegy

Gergely Imre 2019. február 10., 19:08

Háromgólos hátrányból állt talpra, az utolsó percben mentett hosszabbításra a Gyergyóremetei Kereszthegy a futsal Román Kupában. Ez azonban nem volt elég a továbbjutáshoz, a nyolc közé a Ceahlăul Piatra Neamț jutott.

Nem lehetett közönség a gyergyóremetei meccsen, a kupatalálkozót a Keresztes Média közvetítésében lehetett követni a Facebookon

Zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt kellett mérkőzést játsszon a gyergyóremetei teremfocicsapat vasárnap délután a Román Kupa nyolcaddöntőjében, amiatt, hogy

 az egyik szurkolója még december elején, a 2. Liga őszi sorozatának zárómeccsén inzultálta a játékvezetőt.

Két mérkőzést kellett zárt kapuk mögött rendezniük. A kupameccs a második volt, múlt héten a Galaci United II. elleni bajnokin is nézők nélkül játszottak, akkor a Kereszthegy győzött.

Ha akkor jót hozott az üres csarnok, hátha most is – gondolhatták a remeteiek.

Ezúttal azonban nem jött be ez. A mérkőzés első felében a moldvaiak játszottak fölényben. A szünetben 3–1-re vezettek, térfélcsere után pedig gyorsan 4–1-re módosították az eredmény.

Eldőlt – gondolhatták sokan. A Kereszthegy azonban nem adta fel. Rövid időn belül egyre olvasztotta hátrányát. A vendégek ismét betaláltak, de 3–5 után is fel tudott állni a remetei csapat. Jött a szépítés, majd az utolsó percben kapufát lőttek a hazaiak.

A csattanó még hátra volt, pár másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített a Kereszthegy.

A hosszabbításban azonban csak egy gól esett, ezt pedig a Ceahlăul szerezte, és ezzel ők győztek és jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

Futsal Románia Kupa, nyolcaddöntő:
Gyergyóremetei Kereszthegy–Piatra Neamț-i Ceahlăul 5–6, hosszabbítás után (1–3, 1–0).
Gólszerzők: Doltea 3, Dobri 2, illetve Avram 2, Codreanu 2, Grigorita, Apostoae.