Gólzáporos kupameccset játszott az FK

Zátyi Tibor 2019. február 10., 17:07

Könnyedén vette a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjét a Futsal Klub Székelyudvarhely, vasárnap délután a Bukovina Vicov vendégeként hatgólos győzelmet aratott.

Harmadszorra találkozott a két együttes ebben az idényben, mindegyik találkozó sima FK-sikerrel ért véget Fotó: Barabás Ákos

Kapufával kezdtek a hazaiak, találattal az FK: Hadnagy kezdte meg a gólgyártást a 2. percben. A Vicov nem sokkal később egyenlített, majd újabb udvarhelyi gólokat láthatott a közel kétszáz bukovinai néző. Negyedóra játék után Grigoraș tört ki a kapuból egy előrevágott labdára, a pálya közepén elveszítette a játékszert, amit rögtön az üresen hagyott kapuba emeltek a hazaiak.

Rögtön jött az udvarhelyi válasz, a csereként beállt Gálfi lőtt kilenc méterről a kapuba, beállítva a félidei eredményt is (2–6).

A második félidőben is az FK akarata érvényesült a pályán, az első gólt viszont a hazaiak lőtték. Innen nem volt megállás, Mánya bombázott egy szabadrúgást a felső sarokba, majd Jakab Tamás közeli találatával már öt volt az FK előnye. A folytatásban Szécsi is feliratkozott a gólszerzők közé.

A hajrában is potyogtak a gólok, Jakab Zoltán edző együttese végül hat góllal, 12–6-ra nyerte meg a kupameccset és bejutott a legjobb nyolc közé.

Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő
Bukovina Vicov–FK Székelyudvarhely 6–12 (2–6),
Az FK gólszerzői: Hadnagy (2., 11., 12., 37.), Kedei (9., 36.), Mánya (10., 29.), Gálfi (15.), Jakab (30.), Szécsi (34.), Tifán (37.).
FK: Grigoraș – Mánya, Hadnagy, Miklós, Szécsi. Játszott még: Kedei, Szőcs, Csoma, Csala, Gálfi, Tifán.