Nem találja régi formáját a Sepsi OSK

Sánta Imre 2019. február 10., 12:10

Újabb vereséget szenvedett szombaton este a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, ezúttal hazai pályán maradt alul a Bukaresti Dinamo együttesével szemben. A háromszékiek azonban a 23. fordulót követően is, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül megőrzik pozíciójukat a rangsor felsőházi rájátszást érő hatodik helyén.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Mielőtt a pályára lépő csapatok küzdelme elkezdődött volna, előbb a két szurkolótábor feszült egymásnak a lelátókon. A bukarestiek obszcén kiabálásokkal és petárdázással próbálták felhívni magukra a figyelmet, és egy feliratot is kifeszítettek, amellyel a hazai közönségnek akartak üzenni: „Csak Románia, csak a Bukaresti Dinamo. Autonómia nélkül a román tartományokban.”

A mérkőzés rajtját azonban a hazai piros-fehérek kapták el jobban, és mindjárt az 5. percben megszerezhették volna a vezetést: Tandia a baloldalon megiramodva cselezte be magát a tizenhatos területére, de beadás helyett éles szögből lövéssel próbálkozott, a labda pedig elszállt McDermott kapuja felett. A fővárosiak sem késlekedtek sokáig a válasszal, négy perccel később Grigore vette célba Niczuly kapuját, aki csak kiütni tudta a labdát, de szerencséjére tisztázott a védelem.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A folytatásban többnyire a középpályán folyt a harc, a vendégek birtokolták többet a játékszert, azonban egyik kapu sem forgott veszélyben.

Az egyetlen lehetőség Jaadi nevéhez fűződik, aki a 22. percben De Moura hibáját kihasználva szerzett labdát, majd jó helyzetből lőhetett, azonban kísérlete pontatlanra sikerült.

A helyzetekben szegény első negyvenöt perc után Eugen Neagoe tanítványai kezdték határozottabban a második játékrészt. Az 52. percben De Moura ívelt középre, Drăghici visszafejelt labdájára azonban nem érkezett senki, így odalett a lehetőség. Alig egy perc elteltével Tandia távolról próbálkozott, de lövése elkerülte McDermott kapuját.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Az 55. percben egy bedobást követően Zenke tört be a tizenhatos területére, Jovanovic óvatlanul avatkozott közbe, a Dinamo középpályása pedig nagyot esett, és a bíró befújta a büntetőt.

A fővárosiak csapatkapitánya, Dan Nistor állt a labda mögé, és higgadtan értékesítette a tizenegyest, megszerezve a vezető találatot (0–1).

Nem sokkal később az OSK közel járt az egyenlítéshez, az 59. percben Sato jól eltalált távoli lövése a keresztlécen csattant. A mérkőzés utolsó félórájában a vendégek teljesen beszorultak saját térfelükre, de védelmük állta a sarat, a hazaiak támadásaiból pedig hiányzott az átütő erő.

A legnagyobb lehetőségük a 80. percben maradt ki, amikor Tandia szabadrúgásból csavart kapura, de ő is csak a kapufát találta el.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A hátralevő percekben a szentgyörgyiek kétségbeesetten rohamozták McDermott kapuját, azonban csak szögletekig jutottak, az ívelgetésekkel pedig nem jártak sok sikerrel, a vendégek magas védői rendre megnyerték a fejpárbajokat.

Dan Nistor büntetőből szerzett találatával a Dinamo távozhatott a három ponttal egy olyan meccset követően, amelyen a szerencse is elpártolt a háromszékiektől, hiszen a helyzetek alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

Eugen Neagoe csapatára az alapszakasz utolsó három fordulójában rendkívül nehéz meccsek várnak, így ez a hazai vereség a felsőházi rájátszásba jutásra nézve jelentősen csökkentette esélyeiket. A piros-fehérek legközelebb február 17-én, vasárnap 17.30 órakor a Medgyesi Gaz Metan vendégeként lépnek pályára.

Mestermérleg:

Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Kevés helyzet volt az egész mérkőzésen, még úgy is, hogy nekünk volt két kapufánk. Nem érdemeltünk győzelmet mi sem, de a Dinamo sem. Amikor nem sikerül gólokat szerezni, nem tudsz nyerni sem. Mit számít, hogy jogos tizenegyes volt-e? Befújták, és ezzel veszítettünk, amiért nyilván csalódott vagyok. De számítottam erre a végkifejletre, és nem számítok másra a következő három mérkőzésen sem. Nincs semmi esélyünk a felsőházi rájátszásba jutni. Talán sokakat zavart a jelenlétünk az élcsapatok között, ahol most is még vagyunk, de valószínűleg már nem sokáig. Kis csapat vagyunk, nap mint nap dolgozunk, igyekszünk minél jobban játszani, és persze felvállaljuk a hibáinkat is. De nincs rendjén, hogy így dőlnek el a mérkőzések, és itt nemcsak a mai meccsre gondolok, hanem arra, ahogyan az eddig eltelt huszonhárom fordulóban kezelve voltunk. Nem vádolok senkit, de jó lenne, ha nekünk is ugyanazzal a mértékkel mérnének.”

Mircea Rednic, Dinamo: „Örülök és elégedett vagyok az eredménnyel, a mutatott játékunkkal kevésbé. Az első félidőben mi irányítottuk a játékot, lehetőségeink is voltak, de a befejezések kívánni valót hagytak maguk után. A második játékrészben vendéglátóink kiegyensúlyozottabbá tették a küzdelmet, szerencsénk is volt, hiszen kétszer is a kapufát találták el. Tudtam, hogy nagyon nehéz meccs vár itt ránk egy jó és a mienknél sokkal összeszokottabb csapat ellen, amely élvezi a közönség támogatását, és ez sokat számít. De ilyen a labdarúgás, mert ha talán nem is érdemeltek volna győzelmet, a döntetlen igazságosabb lett volna. A szerencse viszont ma nekünk kedvezett.”

Labdarúgó 1. Liga, 23. forduló, Sepsiszentgyörgy, 4000 néző:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Bukaresti Dinamo 0–1 (0–0),
gólszerző: Nistor (57., tizenegyesből)
Sepsi OSK: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović (Ștefan, 58.), Sato – Velev, Rus, Hamed (Drăghici, 31.), Vașvari, Tandia – Szimonovszki (Mensah, 63.). Edző: Eugen Neagoe.
Dinamo: McDermott – Sorescu, Klimavicius, Grigore, Aliji – Filip, Zenke (N’Diaye, 61.), Ait Atmane (Popa, 54.), Nistor, Jaadi (Pesić, 81.) – Montini. Edző: Mircea Rednic.
Sárga lap: Hamed (19.), Viera (28.), Jovanović (55.) Ștefan (86.), illetve Zenke (46.), Ait Atman (52.), N’Diaye (65.), Montini (67.), Sorescu (82.), Aliji (90+2.).
Játékvezetők: Sebastian Colțescu (Craiova), Mircea Orbuleț (Bukarest), Bogdan Gheorghe (Bukarest).

További eredmények:
Astra Giurgiu–FC Viitorul 3–0 (1–0),
gólszerzők: Begue (28.), Alibec (51., 65.)
Dunărea Călărași–Concordia Chiajna 2–1 (1–1),
gólszerzők: Honciu (36.), Ammari (90+4.), illetve Guessan (26., tizenegyesből)
vasárnap:
18.30 Poli Iași–Medgyesi Gaz Metan
21.00 Universitatea Craiova–Kolozsvári CFR
hétfő:
17.00 FC Botoșani–FC Voluntari
20.00 Bukaresti FCSB–Nagyszebeni Hermannstadt

{S1}