Több mint 8 millió lejből bővítik a csicsói iskolát

Kovács Attila 2019. február 08., 18:33

Új épülettel bővül, illetve megújul a csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskola a Regionális Operatív Program biztosította támogatásnak köszönhetően, amelyre sikerrel pályázott a község.

Fotó: Veres Nándor

A tervezett beruházás értéke meghaladja a 8 millió lejt, ennek 98 százaléka vissza nem térítendő támogatás, a többit önrészként kell biztosítani. Az iskola több mint 200 tanulója számára jelenleg két épületben zajlik az oktatás,

az európai uniós támogatással tervezett beruházás során egy nyolc osztálytermet, illetve könyvtárt is magába foglaló új épületszárny készülhet.

,,A két iskolát össze tudnánk vonni, és régi épületrészt is fel lehetne újítani és teljesen új felszerelést, bútorzatot kaphat, informatika teremmel, mellékhelyiségekkel”– tájékoztatott Péter Lukács csicsói polgármester. A régi épületrész tetőszerkezetének javítása, a szigetelés, és a külső felújítás is része a projektnek.

A munkálatok kivitelezéséhez szükséges közbeszerzési eljárás kiírása ezután következik, a felújítást és bővítést két éven belül be kell fejezni a napokban aláírt finanszírozási szerződés szerint. 

{A}