Újra jár a Tarom, lehet Bukarestbe repülni Marosvásárhelyről

Szász Cs. Emese 2019. február 08., 12:18

Csütörtök estétől újraindultak a Tarom légitársaság járatai Marosvásárhelyről Bukarestbe. Másfél hónapnyi szünet után ismét heti kétszer landol és száll fel a vidrátszegi repülőtéren a 48 személyes repülő, igaz, telítettsége jelen pillanatban jóval elmarad az elvártakhoz képest.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A Tarom légitársaság tavaly ősszel indította a Marosvásárhely–Bukarest járatait, hetente két alkalommal. Az ünnepekre való tekintettel a járatokat december 23. és január 6. között felfüggesztették, aztán gazdasági okokra hivatkozva a Tarom egészen február 28-ig törölni akarta a járatait, végül sok egyeztetés után visszatértek Marosvásárhelyre. Csütörtök este újból fél tizenegykor landolt a bukaresti járat a vidrátszegi repülőtéren, pénteken reggel hat előtt húsz perccel pedig Bukarest irányába indult vissza.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült újra elindítani a bukaresti járatokat, amelyek ideálisak azok számára, akik olyan célállomásra szeretnének légi úton eljutni, ahová jelen pillanatban nincs közvetlen járat Marosvásárhelyről, csak Bukarestből. Mivel hajnali 5.40-kor indul a repülő Bukarestbe, a fővárosból pedig a legtöbb nemzetközi járat reggel 7 és 9 óra között indul, így

minimális várakozási idővel lehet átszállni a különböző járatokra”

– fogalmazott a Székelyhon megkeresésére Peti András, a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér igazgatója. Hozzátette, a járat ideális üzleti út esetén, de azok számára is, akik egy hosszú hétvégét akarnak péntektől vasárnapig tölteni a fővárosban.

{A}

A Tarom bukaresti járata Vásárhelyről hétfőn reggel 5.40-kor indul, és csütörtökön este fél 11-kor landol Marosvásárhelyen. Aztán pénteken 5.40-kor lehet megint Bukarestbe indulni, a járat pedig vasárnap este érkezik újra Marosvásárhelyre.

A reptérigazgató elismeri, jelen pillanatban a 48 személyes repülő telítettsége az elvárthoz képest elmarad, remélik azonban, hogy ez rövidesen változni fog.