Az Auchanból se vegyen füstölt lazacot egy darabig

Székelyhon 2019. február 06., 17:44

Listeria baktériumot találtak az Auchan márkájú füstölt lazacban, ezért az üzletlánc visszahívja a fertőzésgyanús termékeket – tájékoztat az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság.

Fotó: Auchan

A baktériumot egy belső ellenőrzés során fedezték fel. Az Auchan közleménye szerint a 100 grammos kiszerelésű, 5949084000153-as kóddal ellátott, 2019. január 16-án előállított és március 1-jén lejáró szavatosságú füstöltlazac-filéről van szó.

{K1}

Felhívják a vásárlók figyelmét, hogy ha ilyen terméket vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe, és megtérítik nekik az árát

– ismerteti az Agerpres.

{A}

December elején az Auchan üzletlánc a 60 grammos kiszerelésű alaszkai lazacot is visszahívta, ugyanezen okból, január 23-án pedig a Carrefour figyelmeztette a lakosságot, hogy az üzleteikben árult füstöltlazac-filé beszállítója, a NEGRO 2000 Kft. visszahívta termékét a Listeria monocytogenes baktérium feltételezett jelenléte miatt.

A liszteriózis az influenzához hasonló tünetekkel, lázzal, izomfájdalommal, hányással, gyomorpanaszokkal jár. Várandós nőkre vagy legyengült immunrendszerű személyekre komolyabb veszélyt jelenthet.