Néhány hét múlva mindenki „megkergül” Hargitafürdőn

Székelyhon 2019. február 05., 12:42

Idén is megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő Kerge Olimpiát a hargitafürdői Csipike sípályán.

Márciusban ismét a „kergemobiloké” a főszerep Hargitafürdőn. Archív Fotó: Gecse Noémi
A rendezvény médiapartnere a Székelyhon

A március 9-ei rendezvény lényege, hogy a versenyzők „kergébbnél kergébb” járművekkel, szerkentyűkkel ereszkedjenek le az olimpia helyszínéül szolgáló sípályán. A szervezők portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint az esemény hatalmasra nőtte ki magát, a versenyző kergemobilosok mellett rengeteg nézőre is számítanak. Az elmúlt évek tapasztalata szerint a versenyzők néha egész éven át készülnek a rendezvényre, „megépítik, csinosítják, tökéletesítik az eszementnél eszementebb kergemobilokat”.

{A}

A 2019-es rendezvényen a kergemobilok ereszkedése mellett hódeszkaverseny, motoros hószán-bemutató, asszonycipelés, szabadtéri koncert és buli is lesz, de nem maradhat el az immár klasszikus versenyszámnak számító, fürdőkáddal való ereszkedés sem.

Fotó: Gecse Noémi

„A Kerge Olimpiára bárki benevezhet egy lecsúszásra alkalmas járgánnyal, viszont szempont az irányíthatóság és fékrendszer, ugyanis egy minden nap használatban lévő, kitaposott sípályán lesz az ereszkedés, ahol fel lehet gyorsulni. A szervezők minden résztvevőt díjaznak, a legötletesebb csúszószerkentyű elkészítője pedig elviheti a fődíjat” – írták.

Alkossatok egy csapatot és készítsétek el az idei kergemobilt, kergejárgányt. Szálljatok be a versenybe, regisztráljatok, jelentkezzetek és vigyétek el a Kerge Olimpia fődíját!

– hívták fel a figyelmet.

Fotó: Gecse Noémi

Regisztrálni a következő linken lehet. A Kerge Olimpia részletes programjáról az esemény Facebook-oldalán, a Visit Harghita applikációban és weboldalon, valamint a 0749136172-es telefonszámon lehet bővebb információkat találni. Az eseményt a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás a Csíkcsicsói Közbirtokossággal, valamint Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával közösen szervezi. Az első Kerge Olimpiát egyébként 2001-ben szervezte meg első alkalommal a csíkszeredai Star Rádió.

A tavalyi Kerge Olimpiáról itt olvashatnak bővebben.

{K1}