Hivatalos segítséget is kapott a nehéz körülmények között élő sikaszói férfi

Fülöp-Székely Botond 2019. február 04., 18:42

Először csak ideiglenes személyazonossági iratokat állíthatnak ki a portálunkon vasárnap bemutatott, súlyos beteg Szabó Lajos nevére, hiszen elvesztette a születési igazolványát. Ebben segítenek a zetelaki polgármesteri hivatal munkatársai, valamint az adóhátrálék kérdése is tisztázódott.

Kiderült: nem az adóhátrálék akadályozza Szabó Lajos személyazonossági igazolványának kiállítását Fotó: Veres Nándor

A Zetelaki Polgármesteri hivatalának munkatársai még hétfőn ellátogattak a sikaszói Szabó Lajoshoz, hogy segítsék a személyazonossági iratainak megszerzésében – tájékoztatott Nagy Attila polgármester, hozzátéve, hogy az ügyben már korábban is egyeztettek az említett személlyel. Rámutatott:

egyelőre csak egy évig érvényes, ideiglenes személyazonosságit állíthatnak ki Szabó nevére, hiszen elvesztette a születési bizonyítványát.

{K1}

Utóbbi dokumentumot csak az ideiglenes személyazonossági megszerzése után igényelheti. Ha mindkét irat megvan, akkor már kiállíthatják a hosszabb ideig érvényes „hagyományos” személyazonossági igazolványt kiállítani. A tisztségviselő ugyanakkor hangsúlyozta, a szociális segély igénylésében is fognak segíteni az érintettnek, sőt, már a múlt héten egyeztettek is erről a megyei intézményeknél.

Nagy Attila arról is tájékoztatott, félreértés történhetett, hiszen

a beteg adóhátráléka nem akadályozza az ideiglenes személyazonossági igazolvány kiállítását.

Ennek ellenére azt is előbb utóbb rendezni kell, éppen ezért kollégái már dolgoznak egy olyan megoldáson, amely mindenki számára előnyös lehet. Egyelőre egy részletfizetési lehetőségben gondolkodnak.