Megújul a Bethlen Gábor Általános Iskola sportterme és könyvtára

Kovács Eszter 2019. február 04., 18:16

Aláírták hétfőn a felek a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola tornatermének és könyvtárának felújítását célzó projekt finanszírozási szerződését. A mintegy 2,5 millió lejes beruházás több mint kilencven százalékban vissza nem térítendő támogatásból val&

2021-re kell megújuljon teljesen a tanintézet Fotó: regio-adrcentru.ro

Székelyudvarhely futó projektjei közül már három beruházás esetében írták alá a szerződést, adta hírül közösségi oldalán Gálfi Árpád polgármester. Az elöljáró hétfőn Gyulafehérváron az Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének és könyvtárának felújítását célzó projekt finanszírozási szerződését írta alá.

A beruházás tervezett összértéke mintegy 2,5 millió lej, ebből 2 403 329 lejt külső forrásból biztosítanak. A munkálatok befejezésének határideje 2021. 

A tatarozás részeként hőszigetelik a sportterem homlokzatát, tetőzetét és padlózatát, kicserélik a fa és fém nyílászárókat, az ablakokat pedig ütésálló panókkal látják el. A teljes fűtéshálózat megújul majd, illetve a szanitereket is kicserélik, lesz meszelés-vakolás mindkét helyszínen, valamint a sportterem padlózata is megújul, illetve az öltözőkben és mosdókban PVC-szőnyeget fektetnek a padlóra. Továbbá

az épület körül megújulnak majd a sétányok, és esővíz-elvezető csatornákat is kialakítanak.

Végül pedig a könyvtári berendezés cseréjére is sor kerül. A projekt haszonélvezője a tanintézet 530 tanulója és tantestülete.

„A vissza nem térítendő támogatásokra leadott pályázati anyagaink (összesen tizenegy) az elbírálási szakaszok különböző fázisaiban vannak. Ezeknek több mint fele már pozitív elbírálásban részesült, és a többi anyag is esélyes a támogatás elnyerésére” – hangsúlyozta a városvezető.