Végig küzdött, csak döntetlent játszott a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. február 02., 22:39

Nem tudta kihasználni a rivális FCSB botlását a Kolozsvári CFR, hazai pályán ugyancsak 1–1-es döntetlent játszott a Nagyszebeni Hermannstadt ellen a labdarúgó 1. Liga 22. fordulójában.

Țucudean gólja ezúttal csak egy pontra volt elegendő. Archív Fotó: Facebook/CFR CLUJ

Az éllovas kolozsvári együttes abban a tudatban lépett pályára szombaton este, hogy győzelme esetén nyolc pontra növeli előnyét a második helyezett FCSB előtt, amely korábban 1–1-re végzett a Dunărea Călărași vendégeként.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a CFR számára, mivel hiába uralta a játékot, a Vasile Miriuță által irányított vendégek az első félóra végén megszerezték a vezetést Daniel Tătar nagyszerű szabadrúgásgóljával.

Szünet után hamar egyenlíthetett volna Antonio Conceicao csapata, de George Țucudean tizenegyesét a szebeniek kapusa, Cătălin Căbuz kivédte, aki Ciprian Deac ismétlésénél is bravúrral hárított.

A folytatásban tovább erőltette támadásait a CFR, és negyedórával a vége előtt Billel Omrani passzából Țucudean már nem hibázott, és kiegyenlített.

Sőt nem sokkal később ugyanő került helyzetbe, azonban szöglet utáni fejese kevéssel elkerülte a kaput. A végéig is nyomás alatt volt a vendégek kapuja, de az eredmény már nem változott, így a CFR továbbra is hat ponttal vezeti a bajnokságot.

A következő fordulóban rangadót játszanak a kolozsváriak, február 10-án, vasárnap 21 órától a harmadik helyen álló Universitatea Craiova otthonában lépnek pályára.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 22. forduló:
Kolozsvári CFR–Nagyszebeni Hermannstadt 1–1 (0–1),
gólszerzők: Țucudean (77.), illetve Tătar (29.)
CFR: Arlauskis – Manea, Lang, Vinicius, Camora – Djokovici, Bordeianu (Ioniță, 57.), Deac – Păun (Petrilă, 65.), Țucudean, Omrani
Hermannstadt: Căbuz – Dandea, Dâlbea, I. Stoica, Tătar, Company (P. Petrescu, 36.) – Dumitriu, Moreira (Jazvic, 75.), Popovici – Blănaru (Mijuskovic, 57.), Tsomou
Vezette: Marius Avram, Mircea Orbuleț, Marius Marica

További eredmények:
Concordia Chiajna–FC Botoșani 0–1 (0–0),
gólszerző: Fabbrini (72.)
Medgyesi Gaz Metan–Astra Giurgiu 1–1 (1–0),
gólszerzők: Chamed (45+1.), illetve Butean (66.)
Dunărea Călărași–FCSB 1–1 (1–1),
gólszerzők: Mediop (30.), illetve Man (16.)
vasárnap:
17.00 FC Voluntari–Sepsi OSK
20.00 FC Viitorul–U Craiova
hétfő:
20.00 Bukaresti Dinamo–Poli Iași

{S1}