Tatabányára igazol Szász András

Zátyi Tibor 2019. január 30., 10:43

A magyar kézilabda-bajnokság bronzérmesénél, a Grundfos Tatabánya KC férficsapatában folytatja július elsejétől pályafutását Szász András, két évre kötelezte el magát a kék-fehérekhez.

Fotó: Barabás Ákos

A 25 éves, 198 centi magas, 110 kilós beállós jelenleg a Bukaresti Dinamo játékosa, az idei szezonban bemutatkozott a Bajnokok Ligájában is. A Dinamo kisebb meglepetésre megnyerte a D csoportot,

Szász mind a tíz mérkőzésen pályára lépett, húsz gólt dobott.

A fővárosi csapat a portugál Sporting CP elleni rájátszásra készül (február 23. és 28.), a párharc győztese bejut a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A Bölények Ligájában amúgy gyengélkedik a Dinamo, hiszen az odavágók végén csupán a hetedik helyen áll, hátránya tíz pont az éllovas Bukaresti CSM-vel szemben.

Fotó: Barabás Ákos

„Régóta szerettem volna már Magyarországon kézilabdázni, régóta húzott ide a szívem.

Tudom, nagyon nehéz dolgom lesz, de érmet, érmeket szeretnék nyerni az új klubommal.

Remélem, hogy jól mutatkozom majd be, és gyorsan elnyerem az edzők, a játékostársak bizalmát, valamint a drukkerek szimpátiáját is” – mondta a beállós.

A tatabányai csapatnál lesznek ismerősei, hiszen ott játszik a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc, illetve székelykeresztúri származású Sipos Adrián is, akivel éveken át erősítették a Székelyudvarhelyi KC-t.

Fotó: Barabás Ákos

A vargyasi születésű tehetséges kézilabdázó a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklubnál kezdte pályafutását, majd fokozatosan beverekedte magát az SZKC kezdőjébe.

A csapattal 2015-ben Challenge Kupát nyert, illetve van egy bajnoki bronzérme is.

2017-ben igazolt el Székelyudvarhelyről, első állomása a Bukaresti CSM volt, tavaly pedig aláírt a bajnok Dinamóhoz.