Jelentős mennyiségű hó hullhat szombat délig

Székelyhon 2019. január 25., 16:54

Sárga riasztást adott ki pénteken 26 megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható havazás miatt, az ország többi részén eső, havas eső várható. A riasztás pénteken 14 órától szombaton 14 óráig érvényes. 

Havazni fog, úgyhogy ismét megnő az aktivitás a közlekedési-infó Facebook-csoportokban. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Ebben az időszakban a Bánsági-hegyvidéken, a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban jelentős mennyiségű, négyzetméterenként 15-25, helyenként 35 liter csapadékra kell számítani, a legtöbb helyen havazás formájában – tájékoztat az Agerpres.

A hegyekben jelentős mennyiségű hó hull, a megerősödő szél, amely akár 65-70 km/órás sebességgel is fújhat, sokfele felkavarja a havat, hóvihart okozhat.

A déli és délkeleti országrészben jelentős mennyiségű eső várható, jegesedés előfordulhat, és itt is felerősödhet a szél.

Január 25-én 12 órától január 27-én 6 óráig egy másik, mérsékelt mennyiségű csapadékra és időnként megerősödő szélre vonatkozó figyelmeztetés is életbe lépett az ország déli részén.