Utolsó perces visszakozás: mégsem lesz tanítás pénteken

Molnár Rajmond 2019. január 23., 18:56

Mégis szünetel az oktatás pénteken országszerte – az oktatási tárca szerdán késő délután adta ki az erre vonatkozó miniszteri rendeletet. A rendelet megjelenéséig úgy volt, hogy pénteken lesz tanítás.

Nem lesz nehéz az iskolatáska pénteken. Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Az új rendelet kiadása azt követően történt, miután az egészségügyi minisztérium átiratban figyelmeztetett, hogy nagyban nőtt az akut légúti megbetegedések száma az iskolákban, illetve az influenza is megjelent. Ezek terjedését megelőzendő adták meg a pénteki „szabadnapot” az iskolákban.

Így mivel január 24-e hivatalosan is szabadnap az oktatásban és a közalkalmazottak számára, a gyerekek négy napos minivakációt kapnak.

{K1}

Korábban arról számoltunk be, hogy lesz tanítás pénteken az iskolákban, mivel a tanfelügyelőségek kedd késő délutánig nem kaptak az oktatás felfüggesztésére vonatkozó rendeletet a szaktárcától. Mint ismert, január 24-e a két román fejedelemség, Moldva és Havasalföld egyesülésének az évfordulója, így hivatalos munkaszüneti napnak számít. Idén csütörtökre esik a dátum, a közalkalmazottak mellett az iskolások is „szabad napot” kapnak.