Zsinórban négy FK-gól, egálra volt elégséges

Józsa Csongor 2019. január 20., 20:03

Az első két gólt a futsalbajnokság előző idényének bronzérmese jegyezte, innen állt fel az FK Székelyudvarhely. A nagy fordítás viszont nem volt elegendő a győzelemhez.

Mindkét csapat óriásit küzdött Fotó: Barabás Ákos

Vasárnap késő délután a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának tizenharmadik játéknapját rendezték. Ez volt a 2019-es naptári év első hivatalos meccse az FK Székelyudvarhelynek, a városi sportcsarnokban a listavezető Dévai Autobergamót látták vendégül.

Egyperces néma csenddel adózott a mintegy 700 néző Valeriu Ioniță emlékének, a 61 éves korában elhunyt volt játékvezető, a román futsalválogatott csapatmenedzsere legutóbb a spanyolok elleni barátságos találkozón tartózkodott Székelyudvarhelyen.

Fotó: Barabás Ákos

Az FK a Grigoraș – Mánya, Hadnagy, Miklós, Szécsi kezdőötössel indított, mezőnyben a második sor a Szőcs, Csala, Csoma, Kedei négyes volt, pályára lépett még Bálint és Tifán.

Ahogy azt várni lehetett a bajnoki címre törő, a téli szünetben edzőváltáson átesett, a Jászvásári Politól érkezett Nelu Stancea személyében új szakvezetővel a kispadon a Hunyad megyeiek ragadták meg a kezdeményezést, irányították a játékot az elején.

Az udvarhelyiek a pontos védekezésre, az innen indított ellentámadásokra rendezkedtek be.

Egy szabadrúgás-kombinációból az FK szerezhette volna meg a vezetést a 9. percben, viszont a kapus, Toniță jól zárta a szöget Csala előtt. Pár pillanatra rá Grigorașnak is nagyot kellett védenie: Ferreirát játszották tisztára, a hazaiak hálóőre lábbal hárított, a kipattanót a román válogatott játékosa fölé bombázta.

A következő ziccert már nem hagyták ki a vendégek, a 11. percben Varela a kapu torkából passzolta be (0–1). Kicsivel rá Sasse kapott pontos indítást, a hálóőr mellett elhúzva pöccintette be (0–2).

Fotó: Barabás Ákos

Szécsi bombagóljával kapaszkodott az FK, a csapatkapitány kapásból, tízről zúdította a bal felsőbe (1–2). A 17. percben egyenlő lett az állás, egy oldalberúgásnál Ferreira ért belé rosszul a labdába, a felszabadítás helyett a saját kapujába küldte azt (2–2).

Az addig is jó iramú meccsből egy szempillantás alatt parázs csata lett.

Grigoraș óriási reflexszel ütött ki egy oldalról érkező löketet, Kedei két védőt kicselezve gurította mellé, majd Csala előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség. Pihenőre a játék képe alapján teljesen megérdemelt döntetlennel mehettek a csapatok.

A második játékrész elején fordított a házigazda, félpályánál szereztek labdát, Szécsi remekül szolgálta ki a hátulról érkező Hadnagyot, aki a kapus mellett a hálóba gurított (3–2).

Fotó: Barabás Ákos

A dévaiak sokként élték meg, hogy eltékozolták a kétgólos előnyt, a kezdeti magabiztosság a tanácstalanságba váltott, körülményesen, lassan szövögették támadásaikat. Sőt, Ferreira a második öngólját is „meglőtte”: a 28. percben Szécsi átadását juttatta a hálóba (4–2).

Mezőnyjátékosra cserélte kapusát a Déva, jött is a szépítés. Szécsi saját térfeléről kétszer is az üres kapura ívelhetett, először a kapufára pattant, utána mellé.

A 35. percben egyenlített ki az Autobergamo, egy gyorsan elvégzett szögletet az addig két öngólt jegyző Ferreira az FK kapujába vágta (4–4).

A vendégek nem elégedtek meg az egy ponttal, többért utaztak, nem is hagytak fel a végjátékban az emberelőnyös támadásokkal. Mindkét fél hatalmas erőket megmozgatva küzdött, a győzelmet jelentő gól viszont elmaradt.

Igazságos döntetlennel zárult a remek teremlabdarúgást hozó találkozó.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 13. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 4–4 (2–2)
Gólszerzők: Szécsi Barna (15.), Ferreira da Costa (17., 28. mindkettő öngól), Hadnagy István (22.), illetve Magnus Varela (11.), Andre Luis Sasse (13., 29.) Ferreira da Costa (35.).

A játéknap további eredményei:

Galaci United–Bukovina Vicov 16–6
Dunărea Călărași–Jászvásári Futsal Poli 7–0
Gloria Buzău–Kolozsvári Clujana 4–1
Csíkszeredai Imperial Wet–Temesvári Informatica 5–0 (játék nélkül).

{S1}