Az igazságosságért és egységért imádkoznak a keresztények

Molnár Melinda 2019. január 20., 12:55

Az északi féltekén vasárnap kezdődik a Krisztus-hívők egységéért végzett nyolcnapos imazarándoklat. Az idei imahét liturgiáját az indonéz keresztények készítették elő. Központi igéje: Az igazságra és csakis az igazságra törekedj… (5Móz 16,18–20).

Patakfalván a gyülekezeti házban tartják az imaheti istentiszteleteket. Archív Fotó: Barabás Ákos

A Székelyudvarhelyi II-es számú Református Egyházközség imaheti istentiszteletein a gyülekezeti és meghívott kórusok szolgálnak. Az imaheti istentiszteletek délután öt órakor kezdődnek templomukban – tudtuk meg Bereczki-Orbán Zsolt helyi lelkipásztortól. Vasárnap Pál Henrietta református teológus, hétfőn Lukács-Lőrincz Csilla kutyfalvi, kedden pedig Mezei Sándor lőrincfalvi református lelkipásztor végzi a szolgálatot. Szerdán Lőrinczi Lajos, a Székelykeresztúri Unitárius Egyházkör esperese, csehétfalvi lelkész prédikál. Csütörtökön Lőrincz Ágoston, a kolozsvári Bulgária-telepi református gyülekezet lelkipásztora, pénteken László Attila, a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Egyházközség plébánosa lesz az igehirdető. Szombaton Lőrincz János marosvásárhelyi-kövesdombi, vasárnap pedig Lőrincz István marosvásárhelyi-alsóvárosi református lelkipásztorok prédikálnak a szombatfalvi templomban.

Patakfalvi program

A patakfalvi református gyülekezet imanyolcadának nyitó és záró vasárnapján Geréb László helyi lelkipásztor tartja az istentiszteletet. Hétfőn Madarász Attila, a bögözi római katolikus plébános szólja az Igét. Kedden Székely Kinga Réka homoródszentpéteri, szerdán pedig Berei István szentábrahámi unitárius lelkész végzi a szószéki szolgálatot. Csütörtökön Pál Árpád, a székelyudvarhelyi-szombatfalvi református gyülekezet beosztott lelkipásztora, pénteken Bíró István csíkcsicsói, míg szombaton Kelemen Zoltán mátisfalvi-székelymagyarosi református lelkipásztorok lesznek a patakfalvi gyülekezet vendégei.

Az istentiszteletek este hét órakor kezdődnek a gyülekezeti házban.