Győzelem és döntetlen a CFR első két edzőmeccsén

Horváth Bálint Ottó 2019. január 18., 17:42

Lejátszotta első két felkészülési mérkőzését a törökországi edzőtáborban a Kolozsvári CFR. Ukrán és svájci élvonalbeli ellenfelekkel találkozott az 1. Liga éllovasa.

A meccs elején és végén lőtt gólokkal nyert a Zürich ellen a fehér mezes CFR.

A kolozsvári csapat először szerdán lépett pályára, amikor gól nélküli döntetlent játszott az ukrán élvonalban ötödik helyezett Vorskla Poltava ellen. A kiegyenlített mérkőzésen mindkét félnek megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, a CFR-nél Ţucudean és Peteleu nevéhez fűződtek a nagyobb helyzetek.

Második barátságos találkozóján pénteken délután a svájci bajnokságban negyedik FC Zürich volt a CFR ellenfele. A kolozsváriak 2–1-re nyertek, ezzel megszerezték első győzelmüket Antalyában. Alexandru Păun már a meccs elején vezetést szerzett Antonio Conceicao csapatának, amely a szünetig megtartotta előnyét. Fordulás után viszont hamar egyenlítettek a svájciak.

A magyar válogatott Lang Ádám találata döntött. Archív Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A CFR győztes gólját húsz perccel a vége előtt a magyarországi hátvéd, Lang Ádám szerezte.

A CFR-nek további két edzőmérkőzése van hátra Törökországban, jövő héten kedden a bolgár Ludogorec, pénteken pedig a szlovák Trencsén lesz az ellenfele.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzések:
Kolozsvári CFR–Vorskla Poltava 0–0
CFR: Arlauskis – Manea, Lang, Mureşan, Camora – Djokovic, Bordeianu, Păun, Deac – Ţucudean, Omrani. Játszott még: Păun, Costache, Petrila, Peteleu, Ganea, Petruș, Rus.
Kolozsvári CFR–FC Zürich 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Păun, Lang, illetve Stephen Odey
CFR: Arlauskis – Manea, Lang, Mureşan, Camora – Djokovic, Bordeianu, Ioniţă, Deac – Ţucudean, Omrani. Játszott még: Fernandes, Ioniţă, Costache, Petrila, Peteleu, Ganea, Petruș, Ispas.