A Tordai Potaissával hangolt a Szejke SK

Zátyi Tibor 2019. január 18., 14:42

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a férfi kézilabda másodosztály folytatására hangoló Székelyudvarhelyi Szejke SK, pénteken délben a Bölények Ligája jelenlegi negyedik helyezettjénél, a Tordai Potaissánál vendégeskedett.

Fotó: Facebook/Székelyföldi Kézilabda Akadémia

Tálas Huba, Cristian Ghiță, Szőke Marius – többek között ez a három egykori SZKC-játékos is pályára lépett a tordai George Barițiu sportcsarnokban rendezett edzőmérkőzésen.

A Challenge Kupa-győztes Potaissával jó iramú mérkőzést játszott Sipos Lóránt együttese, a hazaiak 16 góllal nyerték a meccset,

a találkozó során a Szejkének is voltak jó periódusai.

Az udvarhelyi csapat keretéből különböző okok miatt hiányzott Kopacz István-Csongor, Szász Előd, Angelo Tăuțean és Tudor Buguleț, viszont bemutatkozott és egy gólt is szerzett a Segesvári VSK-tól nyárig kölcsönvett, balkezes Palatka Barna – írják a Székelyföldi Kézilabda Akadémia honlapján.

Csütörtökön szintén a Bölények Ligájában szereplő Kolozsvári Universitatea vendége volt a Szejke SK, a fiúk 36–36-os döntetlent játszottak az élvonalbeli gárdával.

A Szejke SK a következő felkészülési mérkőzésén, szombaton délelőtt 11 órától a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban fogadja a Segesvári Olimpiai Központ együttesét.

Barátságos mérkőzés:
Tordai Potaissa–Székelyudvarhelyi Szejke SK 42–26 (21–15)
Az udvarhelyi gólszerzők: Kónya Hunor 6, Orbán Levemte 5, Daninfeld Gabriel és Komporály Attila 4–4, Lázár Ádám, Jére Róbert 3–3, Palatka Barna 1.