Vereség a svédektől, egy ponttal kezdik a középdöntőt a magyarok

Horváth Bálint Ottó 2019. január 17., 23:53

A magyar válogatott kiegyensúlyozott összecsapáson háromgólos vereséget szenvedett Svédországtól a német–dán rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

Megvolt az esély a győzelemre, a hajrában maradtak alul a magyarok Fotó: MTI

A D csoport első helyének megszerzése volt a tét a csütörtök késő esti mérkőzésen. A magyar csapat az eredménytől függetlenül már biztos továbbjutó volt, a csoportelső skandinávok ellen viszont még szükség lett volna a pontszerzésre, hogy kedvező helyzetből várja a középdöntőt.

Csoknyai István és Vladan Matic edzők együttese remekül kezdett a hibátlanul teljesítő ellenféllel szemben, az első félidő folyamán négy góllal is vezetett. A svédek viszont ezután könyörtelenül kihasználták az emberelőnyös helyzeteket, ennek köszönhetően hamar felzárkóztak, és a szünetig fordítottak.

Sok hiba volt a támadásokban a hajrában Fotó: MTI

A folytatásban az északiak tartották minimális előnyüket, majd a vége felé közeledve hárommal elhúztak. Lékái Máté vezetésével viszont a magyar csapatnak sikerült az egyenlítés, így az utolsó öt percben megvolt a bravúros győzelem lehetősége.

A végjátékban azonban a magyarok elhibázták támadásaikat, a svédek pedig ismét megléptek, és megszerezték a győzelmet.

A magyar válogatott vereségével eldőlt, hogy az Egyiptom ellen szerzett egy pontot viszi magával a középdöntőbe. A magyarok hétvégén a 2. középdöntős csoportban folytatják menetelésüket, ahol a C csoportból továbbjutott Dániával, Norvégiával és Tunéziával kell megküzdeniük. Első ellenfelük szombaton 21.30-tól Dánia lesz.

Férfi kézilabda-világbajnokság, D csoport, 5. forduló:
Magyarország–Svédország 30–33 (15–16),

a magyarok gólszerzői: Lékai 8, Máthé 6, Bánhidi 5, Nagy L. 3, Bóka 3, Bodó 2, Ligetvári 2, Hornyák 1. Játszott még: Székely, Mikler – Schuch, Sipos, Ilyés, Császár.

A játéknap további eredményei:
Egyiptom–Angola 33–28 (19–12),
Katar–Argentína 26–25 (10–12).

A csoport végeredménye:
1. Svédország 10 pont
2. Magyarország 6
3. Egyiptom 5
4. Katar 4
5. Argentína 3
6. Angola 2

A középdöntő 2. csoportjának állása:
1. Dánia 4 pont
2. Svédország 4
3. Norvégia 2
4. Magyarország 1
5. Egyiptom 1
6. Tunézia 0