Színes programkínálat a ditrói Fészekben

Pethő Melánia 2019. január 19., 10:36

Két új programot indít az új évben a gyergyóditrói Fészek, a helyi édesanyák szervezete: az egyik a gyermekeknek, a másik pedig az anyukáknak, a nőknek szól. Emellett sok más, már ismert programra is várják az érdeklődőket.

Játszósarok az egyik ditrói Fészek rendezvényen. Kicsik és nagyok is kedvelik

A ditrói Fészek Játékos Beszédbirodalomba várja a gyermekeket minden hónap utolsó péntekén 17 órától. A község egészségházának tornatermében két logopédus szakember tart majd foglalkozásokat a 3 évesnél nagyobb gyerekeknek, akik így

játékos módon ismerkedhetnek meg a szavak kiejtésével

– hívta fel a figyelmet Puskásné Horváth Zsófia, a közösség illetékese. A ditrói Fészek másik új programja a PiheNő, amelynek szervezői minden hónap második keddjén délelőtt 11 órától a falu központjában nemrégiben nyílt Nagybögre kávézóba várják az édesanyákat.

Egy kis beszélgetésre, kikapcsolódásra várjuk a nőket,

hogy kifújjuk a gőzt, beszélgessünk egymással gyermeknevelésről, betegségekről, iskoláról, óvodáról, tésztasütésről, és utána, remélhetőleg, mindenki újult erővel, kicsit feltöltődve mehet a dolgára” – fogalmaztak a felhívásban.

Februárra farsangi kézműveskedést és farsangi bulit terveznek, készülnek a tavaszváró babaruhabörzére, amely március 9-én lesz, továbbá idén is számos érdekes előadásra kerül sor a Fészek szervezésében.  Hangsúlyozták, nem csak a ditróiaknak szólnak programjaik,

várják a Gyergyói-medence összes településéről az érdeklődőket,

ha az adott program kedvükre való. A ditrói Fészek minden programjára ingyenes a belepés a Ditrói Kulturális Egyesület és magáncégek támogatásának köszönhetően. Érdeklődni a 0744-169 104-es telefonon lehet.

Végül azt is megjegyezték, hogy folytatódik a Legyél jó, tegyél jót egész évben című jótékonysági élelmiszergyűjtő akciójuk. A bekapcsolódók nehezebb sorban élő, főleg sokgyermekes családoknak ajánlhatnak fel tartós élelmiszereket, amelyeket a központi Bartalis boltban kihelyezett ládába tehetnek.

Célba ért felajánlások

A ditrói Fészek ugyanakkor közölte, hogy a decemberi jótékonysági játékgyűjtő akciójukra felajánlott ajándékokat eljuttatták a község két napközijébe és három óvodájába. Mindenhol nagy volt az öröm, ahogyan a gyergyószentmiklósi és maroshévízi kórház gyermekosztályán kezelt kis betegek körében is, akiknek szintén jutott az ajándékokból.