Elkerülné egymást az FK és a Sepsi OSK

Dobos László , Sánta Imre 2019. január 17., 07:26

A Román Labdarúgó-szövetség bukaresti székházában csütörtökön 11.30-kor kisorsolják a labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjének mérkőzéseit. A legjobb nyolc között az FK Csíkszereda kivételével csak 1. ligás együttesek találhatók.

A csíkiak hazai pályán játszanak a negyeddöntőben is. Archív Fotó: Gecse Noémi

A negyeddöntőben az a csapat lesz a házigazda, amely alsóbb osztályokból érkezik – tehát az FK Csíkszereda biztosan hazai pályán fog játszani –, vagy az előző bajnokságban hátrébb végzett, mint ellenfele.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Nincs preferenciám, lehet bárki az ellenfél. Nekünk ez egy bónusz, egy ajándék, hogy bejutottunk az ország legjobb nyolc csapata közé. A Dinamo elleni nyolcaddöntőben szinte senki sem adott esélyt nekünk, de nagy nevű ellenfelünket mégis le tudtuk győzni.”

Suciu azt nyilatkozta, hogy nem szívesen negyeddöntőzne a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-val, mert a háromszékiek és az FK is tovább szeretne jutni a kupában.

Az FK Csíkszereda öt mérkőzést játszott a 2018/2019-es kupasorozatban. A csíki együttes a 3. fordulóban kapcsolódott be, akkor idegenben 2–0-ra nyert a harmadosztályos Szászhermányi FC otthonában.

{K1}

A 4. és az 5. fordulóban két 2. ligás csapatot győzött le, a Bákói Aerostart (3–2) és a petrozsényi ACS Energeticianult (2–1). A nyolcaddöntőben a Bukaresti Dinamót ejtette ki: november elsején hosszabbítás és büntetőrúgások után 9–8-ra győzött, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Diószegi: cél a döntő

Komoly célokat fogalmazott meg Diószegi László, a Sepsiszentgyörgi Sepsi OSK elnöke: szeretné, ha csapata döntőt játszana. „Nagy esély előtt állunk a Román Kupában, hiszen ha két párharcot megnyerünk, akkor ott vagyunk a döntőben. Pár nagyon jó meccsel akár Európa-ligások is lehetnénk, ha a döntőben a leendő bajnokkal csapnánk össze.

A kupán keresztül könnyebb kijutni Európába, mint a bajnokságból.

Van egy olyan érzésem, hogy az Astra Giurgiut kapjuk ellenfélként, és akkor Sepsiszentgyörgyön fogunk játszani, mert mi vagyunk a gyengébben rangsoroltak. Amúgy nagyon szép dolog, hogy a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda is ott van az első nyolcban. És nem lehetetlen, hogy mindkettő kifogjon egy jó napot és bejusson a legjobb négy közé. Én azt szeretném, ha a csíkiak a Dunărea Călărași-t kapnák” – nyilatkozta Diószegi László.

{K2}

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az ötödik körben csatlakozott a küzdelmekhez. A legjobb 32 között nagy izgalmak után, büntetőkkel ejtette ki a Temesvári ASU Poli együttesét. A következő körben újabb 2. ligás együttes következett, a CS Mioveni ellen semmit sem bíztak a véletlenre a Sepsi OSK-nál, szünetben már 4–0-ra vezettek, végül pedig 5–0-ra nyertek.

A legjobb nyolc közé jutott együttesek: Dunărea Călărași, Nagyszebeni Hermannstadt, CSU Craiova, Konstancai Viitorul, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Astra Giurgiu, Kolozsvári CFR és FK Csíkszereda. A mérkőzéseket február 26–28. között rendezik.