Legyőzte kazah ellenfelét a Sepsi OSK

Pál Gábor 2019. január 16., 19:28

Lejátszotta második barátságos mérkőzését a labdarúgó 1. Liga februári folytatására készülő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A háromszéki csapat két góllal verte meg szerdán délután a kazah Aktobe csapatát.

Eddig mostoha körülmények közt kellett edzőtáborozzon a szentgyörgyi focicsapat. A következő két napra jobbacska időjárást jósolnak Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Továbbra is kedvezőtlenül alakul az időjárás a törökországi Belekben, ahol csütörtök óta edzőtáborozik a szentgyörgyi csapat. Ez viszont nem tántoríthatja el a készülődéstől a Sepsi OSK-t, a szeles, esős időben is kitartóan gyakorolnak.

Szerdán a szentgyörgyi csapat lejátszotta második felkészülési mérkőzését, ellenfele a kazah élvonalbeli bajnokság 7. helyén álló FC Aktobe volt. Szerencsére a meccs ideje alatt viszonylag jó időjárási körülmények uralkodtak.

A Sepsi OSK kezdőjében két újoncot is nevezett, a frissen igazolt lengyel Sebastian Rudol, illetve a kenyai Abud Omar erősítették a védősort.

Jól indult a találkozó Eugen Neagoe tanítványai számára, a 25. percben Bryan Nouvier megszerezte a vezetést, majd öt perccel később Ibrahima Tandia kettőre növelte az előnyt.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Erre hamar válaszoltak a kazahok: a szerb védőjük, Alexander Simchevich szépített. Az első félidőben már nem született több gól. A második játékrészben Tandia ismét betalált, amivel be is állította a 3–1-es végeredményt.

A szentgyörgyi csapat megnyerte második edzőmeccsét Törökországban – az elsőn kikapott 2–1-re a Sivasspor csapatától.

{K1}

A háromszékiek következő ellenfele az ukrán Mariupol lesz (január 20., vasárnap), majd két nappal később, január 22-én a Szombathelyi Haladással és január 24-én a bolgár Dunav Rusevel tesztelnek.

Labdarúgás, barátságos mérkőzés, Belek, Törökország:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Aktobe 3–1 (2–1),
gólszerzők: Nouvier (25.), Tandia (30., 64.), illetve Alexander Simchevich (32.)
A Sepsi OSK kezdője: Fejér – Omar, Rudol, Viera, Moura, Rus, Velev, Ștefan, Nouvier, Mensah, Tandia. Több játékos is lehetőséget kapott a meccs során, de a cseréket sajnos a klub nem közölte.