Minőségi kiflit szeretnének, gyűjtik is érte az aláírásokat

Pethő Melánia 2019. január 16., 19:35

Felhívást tett közzé kedden a Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesülete, kérve az érintett családokat, hogy aláírásukkal járuljanak hozzá kezdeményezésükhöz, amellyel a tej-kifli programban biztosított péktermékek minőségi javulását kívánják elérni.

Lehet így is: több helyen már az új beszállítótól kapják a pékterméket a gyerekek Fotó: Gábos Albin

Megjegyzik, a gyergyóditrói, gyergyószárhegyi, gyergyóremetei, csíkszeredai, valamint székelyudvarhelyi tanintézetekben már friss, megfelelő minőségű kiflit kapnak a gyermekek.

{K1}

A cél, hogy Gyergyószentmiklóson is megszűnjenek a mindennapos panaszok. Az aláírásgyűjtés január 25-én zárul, ezt követően a kezdeményezők a fogyasztóvédelemhez, a közegészségügyi hatósághoz, illetve a Hargita megyei önkormányzathoz fordulnak az ügy orvoslásáért. Kérik az óvodás vagy iskolás gyermekek szüleit, hogy töltsék ki az aláírásgyűjtő-íveket. Erre lehetőség van többek között a gyergyószentmiklósi Fény Televízió Virág lakótelepi ügyfélszolgálatán, az Iroma és Kata üzletben, a Selyem utcai Balla boltban, Bodó Annamáriánál a műjégpályán, a Miell Quality irodában, a Szabadság tér 12. szám alatt, a Virág lakótelepi Butterfly fodrász- és kozmetikaszalonban, illetve több édesanyánál is.

Minél több aláírás gyűl, annál hatásosabb lehet a fellépésünk

– jegyezte meg a Székelyhonnak Barabás Orsolya, a Fészek elnöke. Tájékoztatott, hogy a gyergyószentmiklósi példán felbuzdulva az alfalvi szülők is aláírásgyűjtést hirdettek. A Veress-iskola pedagógusainál csütörtöktől lehet aláírni az íveket.