Változások az FK Csíkszeredánál

Dobos László 2019. január 15., 19:25

Megkezdte felkészülését a tavaszi idényre az FK Csíkszereda. A labdarúgó 3. Ligában szereplő, a Román Kupában a legjobb nyolc közé bejutott együttes játékoskeretében és szakvezetésében is változások történtek a téli vakációban.

Erőnléti edzés a csíkszeredai stadion melletti Ilyés-sátorban Fotó: Gábos Albin

Vezetőedző a sepsiszentgyörgyi Valentin Suciu maradt, a másodedző, az erőnléti felkészülésért felelős edző viszont más lett: Dumitru Vasilică távozott, helyébe a brassói Lucian Nicolau érkezett.

Nem volt semmi kifogás Vasilică munkájával kapcsolatban, viszont kapott egy számára jobb ajánlatot, az olténiai szakember két kisgyerek édesapja, és családjához közelebb lesz

– mondta el Suciu.

Három játékos távozott a téli vakációban az FK Csíkszeredától: Fabio de Oliveira, Vízi Tamás és Kovács István Szabolcs. Helyettük öt új labdarúgó vesz részt a felkészülésen, hárman ifjúságiak, ketten pedig Szerbiából érkeztek.

Fotó: Gábos Albin

Az egyik a topolyai Slobodan Lalic hátvéd, aki tavaly télen már játszott felkészülési mérkőzésen az FK színeiben, de végül az átigazolás nem jött össze.

Törökországban is gyakorolnak

Három szakaszra osztották a felkészülést, az első két hétben hazai környezetben zajlanak az edzések, majd törökországi edzőtáborba utazik a csíki gárda, aztán ismét hazai környezetben készülnek a február végi kupamérkőzésre, illetve a március eleji bajnoki rajtra.

Január 28. és február 11. között Törökországban, az Antalya tartományban található Sidében edzőtáborozik az FK Csíkszereda, ahol több felkészülési mérkőzést fog játszani.

Fotó: Gábos Albin

Szinte biztosra vehető, hogy február 2-án a felvidéki Dunaszerdahely, február 7-én a délvidéki Topolya, február 9-én pedig az ukrán FK Vorszkla Poltava ellen lépnek pályára a csíkiak.

A törökországi edzőtábor után február 16-án a 2. ligás Bákói Aerostart fogadják.

Suciu ugyanakkor szeretne még pár felkészülési mérkőzést, mint mondta „erős ellenfelekkel, hogy lássuk, érezzük, hol vannak a csapat gyengéi, miben és hol kell fejlődnünk”.

Mindkét kapus maradt, de tervezik egy ifjúsági, a román korosztályos válogatottakban is bemutatkozott játékos leigazolását is.

{S1}