A közönségtől függ, hogy melyik dalok hangzanak el a Kiscsillag gyergyói koncertjén

Pethő Melánia 2019. január 15., 20:01

A magyar kultúra napján, január 22-én lép fel Gyergyószentmiklóson a magyarországi Kiscsillag zenekar. A koncertnek a művelődési ház színházterme ad otthont, 19 órai kezdettel.

Archív Fotó: magyarnapok.ro

A Kiscsillag zenekar, amely 2005-ös megalakulásakor hobbi garázszenekarként definiálta magát az akkor még aktív Kispál és a Borz árnyékában, mára Magyarország első számú art-rock zenekarának tekinthető. A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, a lendületes előadásmód, Lovasi András emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező, évről évre megújuló produkcióvá tették a Kiscsillagot. Az együttes több mint 70 – jórészt a zenekar szerzői által írt – dalból válogat ezen az estén.

Érdekesség, hogy

a közönségtől függ, hogy melyek hangzanak el.

A dalokat párba sorolták egy – egy témához kapcsolódva. A témákat cetlikre írva, egy kalapba keverik össze, és a közönség soraiból jelentkezők húzzák ki őket. Jegyek a Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház jegypénztárában válthatók munkanapokon 15 órától 19 óráig.