Fili-koncert Gyergyószentmiklóson

Pethő Melánia 2019. január 15., 16:40

Különleges zenei élményben lehet része a gyergyószékieknek pénteken 19 órától: a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ nagytermében lép fel a Szentegyházi Gyermekfilharmónia.

A Fili fellépései mindenhol nagy sikernek örvendenek. Archív Fotó: Veres Nándor

Habár a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, vagyis a Fili földrajzilag közelinek számít Gyergyószentmiklósról nézve, mégis kivételes esemény hogy itt láthatja, hallhatja őket a közönség, hiszen nem gyakran jutnak el ide. A Szentegyházi  Gyermekfilharmónia közel 40 éve alakult a szentegyházasfalvi 1. számú Általános Iskola tehetséges diákjaiból. A 140 diákból álló együttes 1983-ban vette fel a Gyermekfilharmónia nevet. Évente 20–30 alkalommal lépnek közönség elé.

Szentegyházán nem lévén zeneiskola, a hangszeresek oktatását ma a Tanulók Háza zenekörein végzi Haáz Sándor és újabban néhány volt tanítványa. Az együttes repertoárja rövid klasszikus művekből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más népek dalaiból áll. Az eseményre érvényesek az Ambrus Éva és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek.

Jegyek a Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház jegypénztárában válthatók munkanapokon 15 órától 19 óráig.