Feladta a csíkszeredai meccsét a futsalbajnok

Józsa Csongor 2019. január 15., 17:16

Értesítette a szakszövetséget, valamint az Imperial Wet gárdáját a címvédő, hogy nem utazik el a soron következő találkozóra. Játék nélkül kapja meg a pontokat a Hargita megyei alakulat.

Nem kell megküzdeniük a pontokért a csíkszeredaiaknak. Archív Fotó: Pinti Attila

A téli szünetet követően a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakasza a hét végén folytatódik, a pontvadászat 13. fordulóját rendezik. Az már biztos, hogy a tavaszi idény első játéknapja csonka lesz, elmarad a Csíkszeredai Imperial Wet–Temesvári Informatica párharc.

A bajnoki címvédő bánsági együttes kedden hivatalosan értesítette a szakszövetséget, valamint a Hargita megyei klubot, hogy nem utazik el az előzetesen január 21-re beütemezett bajnoki találkozóra.

A versenykiírás szerint a székelyföldiek zöldasztalnál 5–0-ra nyerik a meccset.

A temesváriaktól a téli szünet előtt a tulajdonos megvonta az anyagi támogatást, így felmerült annak is a lehetősége, hogy megszűnik az együttes. Ezt végül cáfolták az illetékesek, egyes hírek szerint az U19-es kerettel, kiegészítve pár felnőtt teremlabdarúgóval végigviszik az idényt.

Archív Fotó: Gábos Albin

Más információk szerint négy újabb szerb idegenlégiós érkezik az Informaticához, ám késnek a hivatalos papírok, így a soros összecsapásra még nem tudták leigazolni. Ezért is adták fel a csíkszeredaiak elleni összecsapást.

Kisorsolják a kupa nyolcaddöntőjét

Január 16-án, szerdán 13 órától a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székhelyén tartják a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőinek sorsolását. A kiírásba bekapcsolódnak az élvonalbeli klubok: a tíz 1. ligás csapat mellett hat másodosztályos gárda száll harcba.

{A}

A versenykiírás szerint a tavalyi bajnoki idény első négy helyezettje, a Temesvári Informatica, a Galaci United, a Dévai Autobergamo és az FK Székelyudvarhely kiemelt lesz. Előbb ők kapnak ellenfelet, aztán a fennmaradó csapatokat egymás után sorsolják össze.

A tervek szerint a kupasorozat nyolcaddöntőit február 9–10-én bonyolítják le.

Teremlabdarúgás, 1. Liga, 13. forduló:
Csíkszeredai Imperial Wet–Temesvári Informatica 5–0

Szombat 
17.00 Galaci United–Bukovina Vicov
18.30 Dunărea Călărași–Jászvásári Futsal Poli

Vasárnap
18.00 FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo
19.30 Gloria Buzău–Kolozsvári Clujana

{S1}