Csíkszereda–Marosvásárhely csata a középszakasz első fordulójában

Horváth Bálint Ottó 2019. január 15., 12:08

A Román Kosárlabda-szövetség közzétette a férfi bajnokság középszakaszának menetrendjét. A hat együttest felvonultató Kék jelzésű csoport hétvégi első fordulójában a VSK Csíkszereda és a Marosvásárhelyi VSK egymás ellen játszanak.

Nemrég játszottak az alapszakaszban, a vásárhelyiek majdnem harminc ponttal nyertek Csíkszeredában Fotó: Pinti Attila

A két székelyföldi alakulat lényegében továbbra is a harmadik értékcsoportban, a 12–18. helyezettek között folytatja a bajnoki szezont. A csapatok magukkal viszik az alapszakaszban elért eredményeiket, így a vásárhelyiek az első, míg a csíkiak a hatodik, utolsó helyről kezdenek.

Megjegyzendő, hogy a VSK Csíkszereda annak köszönheti részvételét a Kék csoportban, hogy a Cuza Sport Brăila anyagi gondok miatt visszavonult a bajnokságtól, így a szövetség döntése szerint átvehette helyét.

A mezőnynek még tagja a Máramarosszigeti VSK, a CSM Focșani, a Zsilvásárhelyi ACS és a Bukaresti Rapid.

A középszakaszban ismét oda-visszavágós rendszerben zajlanak a küzdelmek, így összesen tíz fordulót rendeznek. A hétvégi első forduló szombati játéknapján 17 órától a VSK Csíkszereda a Marosvásárhelyi VSK-t fogadja az Erőss Zsolt Arénában.

{A}

A két csapat az alapszakasz végén kevesebb mint három héttel ezelőtt találkozott egymással, akkor is Csíkszeredában, ahol a marosvásárhelyiek fölényesen, 105–76 arányban nyertek. Az első fordulóban még CSM Focșani–Zsilvásárhelyi ACS és Bukaresti Rapid–Máramarosszigeti VSK mérkőzéseket bonyolítanak le.

Ami a többi csoport összetételét illeti, a legerősebbnek számító Piros csoportban a Kolozsvári U-BT, a Nagyszebeni CSU, a Nagyváradi VSK, a SCMU Craiova, a BCMU Pitești és a Temesvári SCM játszanak.

Fotó: Pinti Attila

A második értékcsoportot jelentő Sárga csoportban a Bukaresti Steaua, a Bukaresti Dinamo, a Medgyesi VSK, a CSO Voluntari, a Konstancai Athletic és a Galaci Phoenix lesznek érdekeltek, míg a leggyengébb Zöld csoportban a Bukaresti Agronomia, a Kolozsvári Universitatea és a Bukaresti Aurel Vlaicu található.

A Kék csoport állása:
1. Marosvásárhelyi VSK 35 pont (17 győzelem/1 vereség)
2. Máramarosszigeti VSK 31 (13/5)
3. CSM Focșani 29 (11/7)
4. Zsilvásárhelyi ACS 29 (11/7)
5. Bukaresti Rapid 26 (8/10)
6. VSK Csíkszereda 25 (7/11).