Megakadályozná a sportbázis átadását a románok civil fóruma

Bíró Blanka 2019. január 14., 19:14

A megélhetési provokátorok támadása az, hogy bíróságon akadályoznák meg a városi sportbázis átadását az önkormányzatnak – véli Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Archív Fotó: Pál Árpád

A városvezető a közösségi oldalon tette közzé állásfoglalását, hangsúlyozva, elképesztőnek tartja, hogy egyesek nemlétező nemzetbiztonsági okokra hivatkozva akadályoznák a város fejlődését, a minőségi sport fejlesztését.

Mély csalódottsággal tölt el, hogy vannak még a Ceaușescu rezsimből Székelyföldön ragadt megélhetési provokátorok és neveltjeik, akiknek nem városunk és városunk lakóinak jóléte számít, hanem mesterséges eszközökkel próbálják magukat és gyűlölködő ideológiájukat előtérbe tolni

– fogalmaz a városvezető. Arra is kitér, hogy azok, akik nem tartották jelentős eredménynek a stadion megszerzését, láthatják, „milyen elszánt hátráltató erőkkel” állnak szembe. Fontosnak tartja, hogy a nemzetközi közvéleményt is folyamatosan tájékoztassák arról, hogy egyesek miként próbálnak keresztbe tenni a fejlődésnek.

Amint arról beszámoltunk, december végén, többszöri próbálkozás után a kormány elfogadta, hogy a sepsiszentgyörgyi sportbázis átkerüljön a román állam és a sportminisztérium tulajdonából a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába.

A határozat értelmében a stadion, a Szabó Kati Sportcsarnok, a sportszálló és több mint négy hektár terület lesz a városé. Antal Árpád polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, legsürgősebb teendőik közé tartozik a továbbiakban a futópálya megvilágítása, a focipálya fűtésének megoldása, és tervezik egy korszerű tanuszoda, illetve a fiatalok által igényelt gördeszkapálya építését is.

A Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma viszont közleményben bejelentette, hogy bíróságon támadja meg a kormány – szerintük „hatalmi visszaéléssel” – hozott határozatát. Ezt abban az állásfoglalásban közlik, amelyben heves kirohanást intéznek az ellen, hogy a magyar kormány 25 milliárd forinttal támogatja Székelyföld gazdasági fejlődését.

{K1}