Megnyerte a második mérkőzését is az U20-as hokiválogatott

Dobos László 2019. január 14., 18:02

Győzelmet aratott a második meccsén is a romániai U20-as korosztályú jégkorong-válogatott az észtországi Tallinnban zajló, divízió 2/A jelű világbajnokságon. Részegh Zsolték hétfőn délután Spanyolországot győzték le 3–2-re.

Fotó: Facebook/Eesti Hoki

Nem kezdődött jól a mérkőzés a Tondiraba Icehall-ban a többségében székelyföldi játékosokból álló, George Justinian és Elekes Levente edzők által felkészített romániai együttes számára. A spanyol gárda 11 perc után 2–0-ra vezetett.

A romániai együttes még az első szünet előtt Andrei Filip találatával szépített, majd a következő két harmadot egyaránt 1–0-ra megnyerve, végül 3–2-re diadalmaskodott.

Fotó: Facebook/Eesti Hoki

A győztes gólt öt perccel a vége előtt a Csíkszeredai Sportklub csatára, Eduard Cășăneanu lőtte a hosszú felső sarokba.

A romániai fiatalok szerdán Litvánia, csütörtökön Nagy Britannia, szombaton pedig Észtország ellen lépnek jégre. A csoportelső feljut a divízió 1/A jelű csoportba, ahol Magyarország is szerepel.

{A}

Jégkorong, U20-as világbajnokság, divízió 2/A, Tallin, Észtország:
Románia–Spanyolország 3–2 (1–2, 1–0, 1–0),
gólszerzők: Andrei Filip (19. perc), Részegh Zsolt (34.) és Eduard Cășăneanu (55.), illetve Aron Sarmiento (8.) és Pablo Zaballa (11.).

Később: Korea–Nagy Britannia és Litvánia–Észtország.

Korábban, az 1. fordulóban: Románia–Koreai Köztársaság 2–1 (hosszabbítás után), Észtország–Spanyolország 2–1 és Litvánia–Nagy Britannia 6–4.