Nem osztották ki a bajnoki címeket

Dobos László 2019. január 14., 16:32

Bukarest közelében, az Otopeni Műjégpályán rendezték meg a hétvégén az idény egyik legrangosabb műkorcsolyaversenyét, a 3. EduSport Kupával díjazott vetélkedőt.

A nemzetközi versenyen az ifjúságiak között Andrea Ureche a 10. helyen végzett Fotó: Bogdan Buda

A megmérettetésnek az ifjúságiak számára országos bajnokságnak is kellett volna lennie, de nem osztották ki a bajnoki címeket, mert jelenleg nem működőképes a Román Korcsolyaszövetség.

Az otopeni-i versenyen nyolc székelyföldi korcsolyázó vett részt.

A nemzetközi vetélkedőn az ifjúságiak között a Csíkszeredai ISK képviselője, Andrea Ureche a 10. helyen végzett, a hazaiak között pedig hatodik lett (a pontszámokat tekintve nagyon szoros volt a verseny).

A Novice A kategóriában Ráduly Réka (Csíkszeredai ISK) a hetedik helyen zárt, a romániai versenyzők között pedig ötödik lett.

A csíkiak közül legtöbben a Novice B kategóriában álltak rajthoz. A fiúk versenyében Karda Oszkár a harmadik helyet szerezte meg, a Felcsík SK sportolója volt az egyetlen romániai részvevője a kategóriának.

{A}

A Novice B kategóriája volt a legnépesebb mezőny az EduSport Kupán, összesen 33-an álltak rajthoz. A csíkiak közül a legjobb helyen, a hetediken Antal Bernadett végzett, aki a hazai sportolók között másodikként zárt.

Bere Larissza a 9., Bere Zólya a 13., Gábor Bernadett a 25. (mind Csíkszeredai ISK), Both Eszter (Felcsík SK) pedig a 32. helyen zárta a versenyt.