Sepsi OSK-vereség az első edzőmeccsen

Pál Gábor 2019. január 13., 17:40

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a törökországi Belekben. Eugen Neagoe tanítványai a Sivasspor csapatától kikaptak 2–1-re.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Török élvonalbeli együttessel csapott össze vasárnap délután a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A Sivasspor a Super Lig ranglistájának 9. helyén áll. Neves labdarúgók alkotják keretét, például a brazil válogatott Robinho – aki játszott már a Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan mezében is – a téli szünetben hagyta el a csapatot, átigazolt a listavezető Basaksehirhez.

De ismert lehet a focikedvelők számára Arouna Kone, aki korábban többek közt a PSV Eindhoven, a Sevilla és az Everton csatársorát erősítette. Mellettük Gabriel Torje és Paul Papp is a Sivasspornál játszik.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Nagyon rövid idő alatt előnybe került a török csapat, az ukrán Szergij Ribalka szerezte meg a vezetést a 3. percben. Szünetig nem változott az eredmény, de a második félidőben két gól is született. Előbb a Sivasspor kettőre növelte a különbséget Dauglas Pereira révén (korábban a Barcelona játékosa volt, de nem kapott sok lehetőséget a katalánoknál),

majd egy perccel a rendes játékidő vége előtt Joseph Mensah szépített, de az egyenlítésre már nem futotta.

Ez volt a Sepsi OSK idei első meccse. Legközelebb január 16-án, szerdán a kazah FK Aktobe csapatával mérkőzik meg a háromszéki együttes, majd január 20-án az ukrán FK Mariupol, január 22-én a Szombathelyi Haladás és január 24-én a bolgár Dunav Ruse lesz az ellenfele. A háromszékiek törökországi edzőtábora január 25-éig tart.

Későn kapták meg a felszerelést

A meccs előtt Bokor János a klub közösségi oldalán számolt be az edzőtábor eddigi eseményeiről. Elmesélte, hogy későn kapták meg a kellékeket, felszereléseket, ugyanis azt egy kis teherfurgonnal akarták Szentgyörgyről Belekbe szállítani, de a bulgár-török határon elakadtak, 

két napig tartották fenn a határőrök az autót és két kollégájukat, míg végül nagyon nehezen átengedték.

Így az első napi edzésüket ezen felszerelések nélkül zavarták le, ráadásul elég zord időjárási körülmények között. Azóta sem változott sokat, Bokor elmondása szerint négy napja megszakításokkal esik az eső, fúj a szél, mindössze a meccs napján láttak napsütést. A pályán sem tudtak labdás edzést tartani, mert el van ázva a gyepszőnyeg.

A klub sportigazgatója reméli, hogy a továbbiakban változik az időjárás, de a meteorológusok nem így jósolnak, a következő napokban is zord idő várható Belekben.

Kenyai válogatottat igazoltak

„Újabb légiós erősíti a keretünk: a Sepsi OSK színeiben fog játszani a kenyai válogatott Abud Omar, aki legutóbb a Cercle Brugge játékosa volt, de megfordult már a Slavia Szófia együttesében is. A 27 éves balhátvéd másfél évre szóló szerződést írt alá klubunkkal” – közölte a Sepsi OSK.

Abud Omar a negyedik igazolás a téli szünetben: korábban Nicolae Nicolae Carnat, Călin Popescu és Sebastian Rudol játékjogát szerezte meg a Sepsi OSK.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Belek, Törökország:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Sivasspor 1–2 (0–1),
gólszerzők: Mensah (89.), illetve Ribalka (3.), Douglas Pereira (77.).
A Sepsi OSK kezdője: Niczuly – Moura, Viera, Rus, Ștefan, Velev, Karnitckij, Nouvier, Vașvari, Hamed, Tandia.