Címvédés a Benedek Kupán

Gergely Imre 2019. január 13., 16:50

Négy székelyföldi futsalcsapat részvételével zajlott a hétvégén Gyergyószárhegyen a Benedek Kupa. A tornát, akárcsak 2018 januárjában, ezúttal is a Csíkszeredai Imperial Wet nyerte.

A kél élvonalbeli csatáját a csíkszeredaiak nyerték

Az első ligában játszó Csíkszeredai Imperial Wet, a Székelyudvarhelyi FK, valamint a másodosztályban szereplő Marosvásárhelyi VSK voltak a vendégei a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyónak a hétvégén lezajlott Benedek Kupán.

{A}

A gyergyószárhegyi csarnokban körmérkőzéses rendszerven zajlott a közdelem, azaz mindenki játszott mindenkivel. Szombaton az első ligások a második vonalbeli ellenfelekkel találkoztak, és egy kivétellel a vártnál és a papírformánál jóval szorosabb eredmények születtek.

A Marosvásárhelyi VSK–Csíkszeredai Imperial Wet találkozón a szünetben 1–1-es döntetlent mutatott az eredményjelző, az első osztályba azonnali visszajutást megcélzó marosvásárhelyiek nagy küzdelemre kényszerítették a csíkiakat, akik végül három légiósuk góljaival nyertek 3–1-re.

Két ellentétes félidőt játszott egymással a Székelyudvarhelyi FK és az Inter Gyergyó. Az első játékrészben egyértelműen Jakab Zoltán együttese uralta a játékot, a házigazda gyergyóiaknak lényegében csak a szívós védekezésre futotta az erejéből. Az udvarhelyi fölény három gólban mutatkozott meg.

A szünet után azonban visszavett a tempóból az FK, nagyobb tér nyílt a gyergyóiak előtt és fel is zárkóztak 3–2-re. Közel volt egy vaskos meglepetés, de végül Székelyudvarhely nyert.

A Székelyudvarhely–Marosvásárhely és a Csíkszereda–Gyergyószentmiklós mérkőzéseket már nagyobb különbséggel tudták megnyerni az esélyesebb, élvonalbeli együttesek.

Vasárnap délelőtt a harmadik helyért szállt harcba Marosvásárhely és Gyergyószentmiklós. A vásárhelyiek 4–1-re vezettek a szünetben, de innen is talpra álltak a házigazdák, felzárkóztak, de végül a vendég csapat szerezte meg a győzelmet 5–4 arányban.

A körmérkőzéses rendszerű tornákon nem rendeznek döntőt, de így is finálénak számított a Csíkszereda–Székelyudvarhely összecsapás. Ezt a csíkiak nyerték 5–2-re, akik a mérkőzés nagy részében felülmúlták ellenfelüket, és ezzel ismét az első helyen végeztek.

„Úgy gondolom elégedettek lehetünk a második alkalommal megszervezett Benedek Kupával. A visszajelzések szerint az ellenfelek is értékelték, hogy szervezési szempontból minden a helyén volt a két nap alatt.

Már most kijelenthetjük, hogy lesz folytatás, és a mércét csak emelni akarjuk”

– foglalta össze Portik Csaba, az Inter csapatkapitánya.

Hozzátette, a mérkőzéseken az a színvonal volt jellemző, amit vártak, és mindegyik csapat számára jól jött a felkészülés ezen szakaszában, hogy iramos és szoros mérkőzéseket tudtak játszani.

Az 1. ligás csapatok számára a jövő hét végén elrajtol a bajnokság tavaszi sorozata. A második ligában egy héttel később zárul a szünet. 

Teremlabdarúgó Benedek Kupa, Gyergyószárhegy

FK Székelyudvarhely–Marosvásárhelyi VSK 5–2 (3–1), gólszerzők: Csoma Alpár 2, Hadnagy István, Miklós Tamás, Csala Zsolt, illetve Boros András, Kiss Szilárd.

Gyergyószentmiklósi Inter–Székelyudvarhely 2–3 (0–3), gólszerzők: Péter András, Nagy Zsolt, illetve Kedei Barna 2, Boda Krisztián.

Csíkszeredai Imperial Wet–Gyergyószentmiklós 7–1 (3–0), gólszerzők: Florin Matei 3, Cristi Matei 2, Stefan Rakic, Tankó Levente

Marosvásárhely–Csíkszereda 1–3 (1–1), gólszerzők: Iszlai Richárd, illetve Mario Duque Velasca, Alvaro de Luiz, Victor Lopez.

Marosvásárhely–Gyergyószentmiklós 5–4 (4–1), gólszerzők: Boros András, Robert Crișan, Iszlai Richárd, Kiss Szilárd, Szabó Zsolt, illetve Nagy Zsolt 2, Berecz Norbert és Küsmödi Tamás (öngól).

Csíkszereda–Székelyudvarhely 5–2 (3–1), gólszerzők: Alvaro de Luiz 2, Stefan Rakic 2, Florin Matei, Csala Zsolt, Csoma Alpár.

A torna végeredménye: 1. Csíkszereda 9 pont, 2. Székelyudvarhely 6, 3. Marosvásárhely 3, 4. Gyergyószentmiklós 0.

A torna különdíjasai: legjobb kapus Andrei Grigoraș (Székelyudvarhely), gólkirály Florin Matei (Csíkszereda), legjobb játékos Cristian Matei (Csíkszereda).