Öt gólt lőtt a Sportklub a Vasas otthonában

Dobos László 2019. január 11., 21:38

Bár a házigazda Vasas kétszer is vezetett, végül a Csíkszeredai Sportklub magabiztos győzelmet aratott Budapesten a jégkorong Erste Liga alapszakaszának péntek esti mérkőzésén.

Két harmadot megnyert a csíkszeredai hokicsapat Fotó: Gábos Albin

Hiányos kerettel érkezett Budapestre a Csíkszeredai Sportklub, Don MacAdam vezetőedző sérülések és betegségek miatt nem számíthatott Mihail Anyiszin, Nyikita Reyn, Rokaly Szilárd, Salló Alpár, Bors Arnold, Gecse Hugó és Antal Zsombor játékára, Eduard Cășăneanu pedig a román U20-as válogatottal készül. Pályára lépett viszont az elmúlt napokban hiányzó két idegenlégiós, Panov és Sulakov.

{A}

A hazai együttes már a 3. percben megszerezte a vezetést, a Vasast erősítő fiatal csíkszeredai hátvéd, Fejes Nándor lőtt emberelőnyben gólt szülővárosa csapatának (1–0), de a 7. percben Becze kiegyenlített (1–1).

Fotó: Gábos Albin

A második játékrész elején egy újabb emberelőnyös góllal a hazai csapat újra átvette a vezetést, a csíkiak azonban még a második szünet előtt fordítottak, a vendégek gólszerzői Panov és (újra) Becze voltak. Aztán az utolsó húsz perc legelején két gyors Sportklub-gól – Panov és Valchar volt eredményes – bebiztosította a Sportklub győzelmet.

A Vasas HC először nem szerzett pontot a 2019-es esztendőben, a Sportklub pedig minden mérkőzését megnyerte ebben az esztendőben.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:

Vasas-Schiller HC–Csíkszeredai Sportklub 2–5 (1–1, 1–2, 0–2)
Gólszerzők: Fejes Nándor (3. perc) és Varga Tamás (22.), illetve Becze Tihamér (7. és 40.), Konsztantyin Panov (36. és 41.), Radim Valchar (43.).
Kapura lövések: 29–36.
Büntetőpercek: 4–4.
Játékvezetők: Gangel László ás Varjú Árpád, illetve Váczi Dávid és Sindel Bence.