Tengelytörő híd Kerelőszentpálon – videó

Simon Virág 2019. január 11., 17:53

Napról napra járhatatlanabbá válik a kerelőszentpáli híd. Erről tanúskodik a péntek délelőtt Györffi Thomas által készített kisfilm is, amelyet megosztott a közlekedési tudnivalókat közlő Info Trafic Facebook-csoportban. Mutatjuk. 

A Marosvásárhely–Kolozsvár útvonalon levő felüljárón az elmúlt évben többször volt félsávos útlezárás, többek között emiatt is rengeteg bosszúságot okozott a gépkocsivezetőknek.

Tavaly augusztusban a hídon több alkalommal is javításokat végeztek.

A munkálatok idején, a félsávos útlezárás miatt több kilométeres sorok alakultak ki az E60-as jelzésű úton. Akkor a brassói hídügyi igazgatóság sajtószóvivője, Elekes Róbert azt nyilatkozta, hogy a hidat szigetelik, s nyár végéig befejezik a még 2017-ben elkezdett felújításokat. Novemberben újabb részleges lezárás volt, amikor a hídon levő járdák felújításán kellett volna dolgozzanak a munkások.

Látványos haladás nem volt, s a híd állapota azóta csak romlott.

Miután megnyitották a Nyárádtő–Radnót közötti kis autópálya-szakaszt, részben csökkent a gépkocsiforgalom a kerelőszentpáli hídon, de még mindig sokan közlekednek rajta, elsősorban a környéken élők, a közeli ipari parkokban, nagyüzemben dolgozók.

A kerelőszentpáli híd állapotát bemutató videó megjelenése után sokan hozzászóltak a bejegyzéshez, részben hiányolták, hogy két év alatt az utászok nem fejezték be a híd felújítását, részben azért méltatlankodtak, hogy nincs jelezve, hogy lassítani kell, mert gödrök, kátyúk következnek.

Borítókép: Google Maps

{A}