Eltiltották a Brassó hátvédjét

Dobos László 2019. január 11., 12:30

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága négy fordulóra tiltotta el a Brassói Corona hátvédjét, Szergej Peretyagint, aki a hétfő esti, Budapesten megrendezett, Ferencváros elleni mérkőzésen végleges kiállítást kapott.

A hazai meccseken nem játszhat a Corona játékosa Fotó: Halmágyi Zsolt

A fegyelmi bizottság határozatában ez áll: „A játékvezetői riport szerint a Corona Brassó játékosa, Szergej Peretyagin nem engedelmeskedett, amikor a játékvezető arra szólította fel, hogy foglalja el a büntetőpadot, majd feléjük köpött, és folyamatosan fenyegette a mérkőzés játékvezetőit.

{A}

Az eset kapcsán a fegyelmi bizottság az alábbiakat állapította meg: a Corona játékosa játékon kívüli szituációban három olyan szabálytalanságot követett el, amelyek büntetési tétele külön-külön is végleges kiállítás. A játékos egy rá kiszabott kisbüntetést követően nem foglalta el a büntetőpadot, lökdöste a vonalbírót.

Ezt követően a játékvezető felé köpött, miközben folyamatosan sportszerűtlen hangnemben ordított. A pályát elhagyva sem fejezte be sportszerűtlen magatartását, folyamatosan fenyegette a mérkőzés játékvezetőit.

A fegyelmi bizottság megállapítása szerint Szergej Peretyagin viselkedése nem egyeztethető össze a jégkorong és az Erste Liga értékeivel. Sportszerűtlen és fenyegető fellépése a mérkőzés hivatalos személyeivel szemben káros a sport minden résztvevője számára.

A fegyelmi bizottság Szergej Peretyagint, a Corona Brassó játékosát 4 mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga mérkőzésein tölti le.”

A hétfő esti Ferencváros–Brassói Corona mérkőzést az erdélyi csapat nyerte, szétlövések után 3–2-re.

A Brassói Corona négy következő mérkőzését hazai pályán játssza, a barcasági gárda pénteken este a Debreceni EAC, vasárnap este a Ferencváros, hétfőn a Gyergyói HK, január 18-án pedig a Vienna Capitals II. csapatát fogadja. Egyik találkozón sem számíthat Peretyagin játékára.