Ismét lehet repülni Marosvásárhely és Bukarest között, igaz, még nem a legészszerűbben

Simon Virág 2019. január 11., 09:16

A tervezettnél másfél hónappal korábban indítja újra a Marosvásárhely-Bukarest közötti járatait a Tarom légitársaság. Peti András a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a Maros Megyei Tanács, valamint a reptér vezetősége is közbenjárt azért, hogy a Tarom &

Javaslatokat küldtek a légitársaságnak, hogy észszerűbb legyen a légi közlekedés Marosvásárhely és Bukarest között. Képünk illusztráció Fotó: Planespotters.net

A Tarom légitársaság tavaly ősszel indította a Marosvásárhely-Bukarest járatait, hetente két alkalommal (Bukarest- Marosvásárhely útvonalon minden csütörtökön és vasárnap 21:20-kor száll fel és 22:30-kor érkezett meg a repülő, Marosvásárhely–Bukarest útvonalon minden pénteken és hétfőn 5:40-kor száll fel és 6:50-kor érkezett a járat).

Gazdasági okokra hivatkozva azonban a Tarom január 6-tól március 28-ig törölni akarta a járatait. Peti Andrástól megtudtuk, hogy a Tarom visszatért az eredeti döntésre és közölte velük, hogy

február 7-től újraindítja a Bukarest–Marosvásárhely közötti járatát.

A reptérigazgató elmondta, hogy az utasok visszajelzéseit figyelembe véve, hivatalos levélben két javaslatot is megfogalmaztak a Taromnak: kérték, hogy amennyiben ,a hétfő reggeli járat ne 5.40-kor induljon, hanem egy órával később.

Aki Bukarestbe ér reggel hét óra előtt az 8-9 óráig nincs ott mit csináljon, csak azután tud hivatalos ügyeket intézni. Ha egy órával később érne oda a járat, akkor már sokkal könnyebb lenne az utasoknak.

A másik kérésünk az volt, hogy iktassanak be egy újabb járatot, ami szerdán este érkezne és csütörtökön reggel indulna vissza Bukarestbe. Erre azért lenne szükség, mert csütörtökön este járat érkezik Marosvásárhelyre a román fővárosból. Így azt jelenti, hogy

ha valakinek egy csak napos elintéznivalója van, akkor csütörtökön reggel elrepülhetne Bukarestbe és este máris vissza Vásárhelyre. Ezekre a javaslatainkra még nem kaptunk választ”

– mondta Peti András, aki arról is beszélt, hogy a Taromnál bérleváltási lehetőségek is vannak, amelyek 10 vagy akár 20 útra kedvezményes árat biztosítanak, ez pedig különösen cégek számára előnyös.

{A}

A reptérigazgató elmondása szerint arról is egyeztetnek a Tarom légitársasággal, hogy nemzetközi járatokat is indítson Marosvásárhelyről Észak-Olaszországba és Nyugat-Spanyolországba, hiszen sok utas érdeklődött e desztinációk iránt. Ugyanakkor legalább harminc légitársaságtól várnak Vásárhelyen visszajelzést, de amíg nem születik konkrét döntés az új járatok beindításáról, addig nem tudnak érdemben ezekről nyilatkozni.