Gödrös az út Etéd és Siklód között, a megyei tanácsnál is belátják, aszfaltozni kellene

Fülöp-Székely Botond 2019. január 10., 14:03

Nagyon kigödrösödött az Etéd és Siklód közötti makadámút, a Hargita megyei önkormányzat vezetősége szerint csak az aszfaltozás jelenthet időtálló megoldást.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A nyári karbantartás során hozták rendbe, majd a téli időszakra meglehetősen kigödrösödött az Etéd és Siklód közti megyei útszakasz – panaszolják a lakók. A problémával kapcsolatban Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke lapunknak az mondta, meglátása szerint nincs az a kövezett út, amely ne gödrösödne ki az esőzések, a havazás és a fagyok hatására. Hallott olyan véleményeket is, miszerint

rossz volt az anyag, amivel korábban rendbe hozták a kátyúkat, ezért ment viszonylag hamar tönkre az út,

de ezeket nem látja reálisnak. Közölte, az ilyen észrevételeket egy ebből a célból létrehozott, konzultációs Facebook-oldalon lehet bejelenteni, ahol több részletet is megosztanak az adott projekttel kapcsolatban. Ezt a munkálat átvétele előtt nagyjából tíz napig lehet véleményezni. Ha bebizonyosodik, hogy helytálló észrevételről van szó, és valóban problémák vannak egy munkálattal, akkor azt a kijavítás előtt nem veszik át a kivitelezőtől.

{A}

A megyei önkormányzat szerint a jelenlegi probléma időtálló megoldása csak az útszakasz leaszfaltozása lehet. Rámutatott, már el is készültek a projekthez szükséges tervek, de egyelőre nincs pénzük a munkálat finanszírozására. Az elképzelés szerint a megyei tanács saját költségvetéséből különítene el némi összeget a munkálat elindításához, ám a teljes kivitelezéshez külsős forrásokra van szükség. Arra is kitért Borboly Csaba, hogy a téli időszakban az időjárási viszonyok miatt nincs lehetőségük betömni a kátyúkat.