Három autó ütközött össze Székelyudvarhelyen, két személyt kórházba vittek

Pál Gábor 2019. január 10., 13:31

Terhes nő is megsérült abban a közúti balesetben, amely csütörtök délben történt Székelyudvarhelyen, a Bethlen Gábor utcában.

Fotó: Barabás Ákos

Három autó ütközött össze Székelyudvarhelyen, a Lidl-parkoló előtti útszakaszon. A helyszínre elsőkként kiérkező helyi rendőrség vezetőjétől, László Szabolcstól megtudtuk, hogy az elsőbbségadás elmulasztása, illetve a követési távolság be nem tartása miatt történt a baleset.

Az egyik járművet egy állapotos nő vezette, őt kórházba kellett vinni

– tette hozzá a helyi rendőrség vezetője.

Fotó: Barabás Ákos

A helyszínen a szemtanúk úgy nyilatkoztak, hogy a városközpontból Bethlenfalva irányába haladó Toyota sofőrje be akarta engedni az áruházak parkolójába a szemből érkező Skoda Octaviát, de amikor utóbbi elkezdett bekanyarodni, hátulról belefutott egy Dacia Logan, így

mindhárom autó összeütközött.

Két személyt vittek kórházba a mentősök, a Toyota sofőrjét, egy terhes nőt is. Információink szerint nem szenvedett nagyon súlyos sérüléseket.

Fotó: Barabás Ákos

Az állami rendőrségnél megerősítették a szemtanúk beszámolóit, miszerint a követési távolság be nem tartása okozta a balesetet. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunkkal azt közölte, hogy 12 óra 20 perckor értesítették őket az esetről. Az elsődleges kivizsgálások után arra a következtetésre jutottak, hogy az 52 éves, Zetelaka községi S. L. nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, amikor a városközpont felé haladt autójával, és hátulról nekiment az előtte lévő személygépkocsinak, amelyet a 44 éves, alsórákosi (Brassó megye) D. J. vezetett. Az ütközés következtében utóbbi jármű nekiment a menetiránnyal szemben lévő autónak, amelynek sofőrje, a 29 éves, helybéli M. E. megsérült. Kórházba kellett vinni, mint ahogy a vétkes autóvezetőt is. Szerencsére nem szenvedtek súlyos sérüléseket. Egyik sofőr sem volt ittas állapotban. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indítanak kivizsgálást – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő.

Fotó: Barabás Ákos

{A}