Sepsi OSK: már három forduló után be szeretnék biztosítani a helyüket a felsőházi rájátszásban

Pál Gábor 2019. január 10., 11:49

Húsz játékossal és a szakmai stábbal a labdarúgó 1. Liga tavaszi szezonjára készülő Sepsi OSK csütörtökön elutazott a törökországi Belekbe. Több mint két hétig tart az edzőtábor a tengerparti városban.

Eugen Neagoe és Bokor János tájékoztatott a klub körül történtekről Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A sepsiszentgyörgyi focicsapat vezetői az edzőtáborozás előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen felvázolták a téli szünetben történteket, és elmondták, hogy mit szeretnének a következőkben.

Bokor János, a Sepsi OSK sportigazgatója emlékeztetett, az őszi szezon keretéből három játékosra már nem számítanak tavasszal: Prosser Dánielre, Veress Zsomborra és Gabriel Dodoira.

{K2}

Ugyanakkor közölte a sajtótájékoztatón azt is, hogy Ibrahima Tandia meghosszabbította a szerződését 2020-ig, így véget vetettek a játékos körüli találgatásoknak, hogy hol folytatja pályafutását a mali-francia támadó.

{K1}

Hozzátette, két új futballistát sikerült leigazolni. Mint azt már közöltük, Nicolae Carnat a Dunărea Călărași-tól érkezik.

Mindemellett Bokor bejelentette, hogy csatlakozott csapatukhoz egy másik fiatal tehetség, a Temesvári ASU Politól érkezett a 17 éves Călin Popescu. A klub sportigazgatója kifejtette, hogy bár nagyon fiatal játékosról van szó, remélhetőleg a jövőben nagy hasznát veszi a Sepsi OSK. Popescu Brassóban született, és ott is játszott a Brassói FC-nél, amíg a klub meg nem szűnt 2017-ben. Aztán az ASU Poli csapott le rá. „Jó képességei vannak, és reméljük, velünk fejlődni fog” – vélekedett Bokor.

{A}

Azért is szükség van e két labdarúgóra, mert a csapat nem áll túl jól az U21-es játékosok terén (a bajnoki szabályzat szerint minden élvonalbeli csapatnak kötelezően neveznie kell a kezdőjében két 21 év alatti focistát az 1. ligás meccseken, közülük pedig az egyiknek végig kell játszania a találkozót).

Rajtuk kívül még vannak kiváló képességű ifjúsági korosztályú labdarúgók a keretben: Rus Adrián, Florin Ștefan, Stephan Drăghici és Yasin Hamed. Bokor a sajtótájékoztatón is elmondta, hogy

szeretnének igazolni még két-három futballistát, elsősorban a középpályát és a támadósort erősítenék meg.

Húsz labdarúgóval és a szakmai stábbal a csapat csütörtökön elutazott a törökországi Belekbe, ahol több mint két hétig edzőtáboroznak. Január 25-éig öt felkészülési mérkőzést játszanak: január 13-án a török Sivasspor, január 16-án a kazah FK Aktobe, január 20-án az ukrán FK Mariupol, január 22-én a Szombathelyi Haladás, majd január 24-én a bolgár Dunav Ruse ellen lépnek pályára.

Repülőtéren. A csapat csütörtökön délelőtt utazott el Törökországba Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Daisuke Sato még nincs a csapatban, ugyanis Fülöp-szigetek válogatottjának tagjaként részt vesz az Ázsia-kupán. Az Egyesült Arab Emírségekben rendezik meg a kontinensviadalt, ahol Satoék a C csoportban Kínával és Kirgizisztánnal csapnak még össze. Korábban 1–0-ra kikaptak Dél-Koreától, a Sepsi OSK védője végigjátszotta a meccset. A csoportmeccsek január 16-án járnak le.

Eugen Neagoe reméli, hogy mihamarabb megoldódik a hiányzó játékosok leigazolása. „Két nehéz hét elébe nézünk, ami megterhelő lesz mind fizikailag, mind pedig lelkileg. Amikor 25-én visszatérünk Törökországból, remélhetőleg még erősebbek leszünk, és természetesen az egészséggel sem lesz problémánk. Február 3-án folytatódik a bajnokság, és öt nagyon fontos mérkőzés vár ránk” – fejtette ki a vezetőedző.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Újságírói kérdésre Neagoe kifejtette, nem lesz könnyű megtartani helyüket a felsőházban. Öt pont előnyük van a 7–9. helyen álló Nagyszebeni Hermannstadt, a Medgyesi Gaz Metan és a Jászvásári Poli CSM-mel szemben (mind a három csapat 28 ponttal rendelkezik), ami elég jelentős előny, de nehéz lesz megőrizni.

Az edző szeretné, ha már három forduló után bebiztosítanák helyüket a play-offba.

A Sepsi OSK-nak a következő meccsei vannak hátra az alapszakaszból: az FC Voluntari-jal (idegenben, február 3., 17 óra), a Bukaresti Dinamóval (hazaiként, február második hétvégéjén), a Medgyesi Gaz Metannal (vendégként, február 14–17. között), az FC Viitorullal (hazaiként, február 22–25. között) és a Kolozsvári CFR-rel (vendégként, március 1–4. között).

{S1}