Ketten távoztak a GYHK-tól

Gergely Imre 2019. január 09., 17:56

Egy játékos és egy szakember már nem tagja a csapatnak. Közleményt adott ki a Gyergyói Hoki Klub, amelyben a jégkorongcsapattal kapcsolatos híresztelésekkel kapcsolatosan is pontosítanak.

Fotó: Beliczay László

A székelyföldi jégkorong együttes a héten hozta nyilvánosságra, hogy a svéd Oscar Steél a gyergyószentmiklósi gárdában folytatja pályafutását. A szerdai, újabb közleményükben két távozóról számolnak be.

{A}

Elhagyta a GYHK-t Makszim Vesutkin, aki 29 Erste Liga mérkőzésen 32 pontot szerzett a gyergyóiak színeiben. Az orosz csatár legutóbb december 12-én lépett jégre, most pedig Szlovákiából kapott ajánlatot.

A közleményből az is kiderült, nem tartozik már a Gyergyói HK szakmai stábjához Vaclav Novak, aki múlt szezonban még játékosként termelte a gólokat, majd azt követően előbb sportigazgatóként, majd másodedzőként is dolgozott Gyergyószentmiklóson.

Vaclav Novak játékos és edző is volt a gyergyói csapatnál Fotó: Szász Adorján

Mivel december eleje óta nem léptek pályára piros-fehérben, Sztyepan Gorjacsevszkihről és Vlagyiszlav Karpuszról is azt beszélték, hogy szintén távoztak.

A klub leszögezi: a fehérorosz kapus és a fiatal orosz támadó továbbra is a Gyergyói Hoki Klub játékosa. Azért nem szerepelhettek, mert egyszerre legtöbb hat külföldi jégkorongozó léphet pályára egy mérkőzésen egy csapatban.

Karpusz a keddi, Csíkszereda elleni mérkőzésen visszakerült a kezdőbe és ezt egy góllal hálálta meg a neki bizalmat szavazó Mikael Tisell edzőnek.

Egy másik játékosra is kitér a közlemény. December végén megjelent a Román Jégkorongszövetség (FRHG) játékos-nyilvántartásában a amerikai Charles Graascamp neve is, mint új GYHK igazolás. A transzfer azonban nem valósult meg. A játékos végül egy német csapatot választott.

Az utóbbi hetekben elterjedt, pletykákra reagálva leszögezik: a Gyergyói Hoki Klubbal kapcsolatos hírek akkor tekinthetők hivatalosnak, ha arról a klub ad tájékoztatást.