Argentin játékos érkezik a csíki futsalcsapathoz

Józsa Csongor 2019. január 09., 11:06

Legutóbb olasz másodosztályos együttesnél szerepelt, játszott az indiai és a katari bajnokságban is. A Csíkszeredai Imperial Wet első igazolása a téli szünetben.

Lucas Francini az olasz élvonalban is játszott meccseket Fotó: Facebook/Lucas Francini

A Proneo Sports internetes portál jelentette be, hogy az argentin teremlabdarúgó, Lucas Francini a Csíkszeredai Imperial Wet játékosa lesz. A 27 éves, 182 cm magas sportoló legutóbb a Futsal Marigliano gárdájánál játszott, az olasz Serie A2-ben (másodosztály).

Francini eddigi karrierje során szerepelt más olasz kluboknál is. Az öreg kontinensen a 2012–2013-as idényben mutatkozott be a Martina Francában. Ezt követően két évet húzott le a Cittá di Montesilvanóban, amellyel feljutott az olasz élvonalba.

Fotó: Facebook/Lucas Francini

Az argentin játékos a Serie A-ban, a 2015–2016-os évadban 18 mérkőzést játszott, ötször volt eredményes. Az elmúlt évadokban kipróbálta magát az indiai és a katari pontvadászotokban is.

A Csíkszeredai Imperial Wet hétfőn kezdte el a felkészülést a tavaszi idényre. Az 1. Liga alapszakasza január 19-én folytatódik, addig pár felkészülési találkozót ütemeztek be a gárdánál. A megyeszékhelyi klub a hét végén részt vesz a gyergyószárhegyi Benedek Kupán, ahol a szintén élvonalban szereplő FK Székelyudvarhely és két másodosztályos együttes, a Marosvásárhelyi VSK és a Gyergyószentmiklósi Inter lesznek az ellenfelek.

Teremlabdarúgó Benedek Kupa, 2019

Január 12., szombat:
Csíkszeredai Imperial Wet–Marosvásárhelyi VSK (15.00)
Gyergyószentmiklósi Inter–FK Székelyudvarhely (16.15)
Marosvásárhelyi VSK–FK Székelyudvarhely (18.00)
Gyergyószentmiklósi Inter–Csíkszeredai Imperial Wet (19.15)

Január 13., vasárnap:
Marosvásárhelyi VSK–Gyergyószentmiklósi Inter (11.00)
FK Székelyudvarhely–Csíkszeredai Imperial Wet (12.45)

{A}