Budapesten versenyeztek csíki rövidpályás gyorskorcsolyázók

Dobos László 2019. január 09., 09:46

Az év első napjaiban Budapesten, a Gyakorló jégcsarnokban megrendezett nemzetközi short track-versenyen (rövidpályás gyorskorcsolya) indulhatott három csíki sportoló.

Három magyar az 500 méteres verseny dobogóján: Schönborn Melinda, Dobrán Flóra és Albert Katalin Fotó: Facebook/Hunskate

Az anyagi gondokkal küszködő Csíkszeredai ISK három sportolója részt vett a Danubia Kupa-sorozat budapesti versenyén, a Kalamár Zsolt edző által felkészített fiatalok kiutazását a Román Olimpiai Bizottság finanszírozta.

A magyarországi versenyre tizenhat országból érkeztek korcsolyázók, a székelyföldiek közül a C korosztályban (2002–2004 között születettek) indult Albert Katalin érte el a legjobb eredményeket, 500 méteren harmadik, 1000 méteren negyedik, 1500 méteren hetedik, összetettben pedig ötödik lett.

{A}

A másik két csíki korcsolyázónak nem sikerült az élmezőnyben végeznie, Pongrácz-Vákár Kriszta a 21., Csillag Csongor pedig a 38. helyen zárta a versenyt.

A három sportoló a februári, Szarajevóban esedékes téli ifjúsági olimpiára készül, és mindhármuknak van esélye a kijutásra.

„Romániát négy gyorskorcsolyázó fogja képviselni a szarajevói olimpia short track-versenyein, két lány és két fiú” – tudtuk meg Kalamártól.