Elégedett a marosvásárhelyi kórházzal? – most elmondhatja

Antal Erika 2019. január 09., 09:05

A Maros Megyei Klinikai Kórházra nagyon kevesen panaszkodnak – számol be Gáll Boglárka, az intézmény sajtószóvivője annak kapcsán, hogy online értékelni lehet a kórházat.

A Maros megyei kórházakban kezelt betegek zöme elégedett Fotó: Haáz Vince

Mint a szóvivő részletezte, az egészségügyi intézmény honlapján

a páciensek megírhatják észrevételeiket, az orvosok, vagy az egészségügyi személyzet, az adminisztráció hozzáállásával kapcsolatosan.

A kérdőívet névtelenül kell kitölteni, és olyan kérdésekre lehet válaszolni, hogy a beteg mennyire volt elégedett a kórházi körülményekkel, tisztasággal, világítással, a betegszoba, a mosdó, étkező tisztaságával, az orvos és a nővérek, illetve a további kisegítőszemélyzet munkájával. Az is szerepel a kérdések között, hogy mennyire elégedett a kezeléssel, amit a kórházban kapott, mennyiben kellett hozzájárulnia saját költségen a gyógyszerek beszerzéséhez, felvilágosították-e egy-egy adott kezelés mellékhatásairól, vagy lehetséges alternatívájáról, hogy

adott-e pénzt a beteg valakinek, orvosnak, nővérnek, valamint, hogy kértek-e tőle bármilyen összeget is.

A kérdőív célja, hogy minél pontosabban felmérhessék a betegek helyzetét, a kórházi közérzetét, illetve kiküszöböljék a hibákat és folyamatosan erősítsék a beteg és az egészségügyi személyzet közötti jó kapcsolatokat – mondta a szóvivő.

{A}