Kigyulladt a vezetőfülke, kamionnak ütközött a fék nélkül maradt teherautó

Székelyhon 2019. január 08., 14:45

Elszabadult, majd nyerges vontatónak csapódott, végül felborult egy billenőplatós teherautó Tusnádfürdő közelében hétfő délután, miután tűz keletkezett a motorterében.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Szokatlan közúti balesethez riasztották hétfő délután a rendőröket és tűzoltókat Hargita és Kovászna megye határához: a 38 éves bardóci (Kovászna megye) K. V. vezette, Csíkszereda irányába haladó billenőplatós teherautó motorterében Tusnádfürdő közelében tűz keletkezett, ezt észlelve a vezető pedig azonnal megállt az E578 jelzésű európai út egy lejtős részén, próbálva megfékezni a tüzet.

Valószínűsíthetően a közben elharapódzó – vezetőfülkére is átterjedő – lángok miatt meghibásodott a teherautó fékrendszere, a lejtőn elszabadult, égő jármű pedig frontálisan nekicsapódott egy nyerges vontatónak, majd lángolva az út menti árokba borult. A tüzet a tusnádfürdői önkéntes tűzoltók fékezték meg. A balesetben könnyebben megsérült a nyerges vontató 34 éves vezetője, ezért az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folytatják a vizsgálatokat – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.